Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Bosch μάς δείχνει το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας

Με ολοένα και πιο αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης στη διάθεση των οδηγών, η Bosch δημιουργεί τις τεχνολογικές βάσεις που θα επιτρέψουν στους χειριστές να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο για λίγο. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αξιόπιστες πληροφορίες που θα φτάνουν στο σύστημα και θα αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος.

Τέτοιες πληροφορίες θα επιτρέψουν σε ένα αυτοκίνητο να πλοηγείται στην κυκλοφορία αυτόνομα, με ασφάλεια και χωρίς την ανάγκη παρέμβασης από τον οδηγό. Η “μετατροπή” σε ψηφιακή εικόνα/ video του περιβάλλοντος χώρου, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση από την απλά υποβοηθούμενη, στην πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Bosch δεν προσφέρει μόνο ένα συνδυασμένο πακέτο υλικού και λογισμικού. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πλέον και λογισμικό αντίληψης- ανάλυσης των εικόνων με ροή video ως αυτόνομο προϊόν. Ανεξάρτητα από το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί ο κάθε κατασκευαστής, το λογισμικό της Bosch μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα συστήματα.

Αυτό δίνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες τη μέγιστη ευελιξία. Στην IAA Mobility 2023, η Bosch δεν θα κάνει πρεμιέρα μόνο με το συγκεκριμένο λογισμικό “αντίληψης” δεδομένων από video αλλά θα παρουσιάσει και τις κάμερες που μπορούν να συνδεθούν με οποιαδήποτε πλατφόρμα για να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη ανάγκη μετάβασης στην αυτόνομη μετακίνηση.

Στο μέλλον, οι λειτουργίες θα κατεβαίνουν σε οχήματα όπως εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση υλικού, όπως συμβαίνει στα smartphones. “Το μέλλον της κινητικότητας καθορίζεται από το λογισμικό. Αναβαθμίζουμε το χαρτοφυλάκιο υποβοήθησης οδηγού και προσφέρουμε στους πελάτες μας ακριβώς τη λύση που χρειάζονται”, λέει ο Κρίστοφ Χάρτουνγκ, πρόεδρος του τμήματος Cross-Domain Computing Solutions.

Σε αυτή τη διαδικασία, το λογισμικό γίνεται το αποφασιστικό στοιχείο για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτου και ιδιαίτερα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Δεδομένων αυτών των αλλαγών, η Bosch επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της για υποβοηθούμενη και αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση.

Δεν απέχουμε και πολύ από την εποχή όπου τα μέρη του hardware αλλά και το λογισμικό για τη λειτουργία του εκάστοτε συστήματος, θα διατίθενται επίσης στην αγορά χωριστά. Η Bosch αναπτύσσει και κατασκευάζει τα βασικά εξαρτήματα των σύγχρονων οχημάτων ως κάθετη μονάδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγική της ικανότητα να φτάνει τις πάνω από 250 εκατομμύρια μονάδες ελέγχου κάθε χρόνο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

Advertisement