Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πάνοπλη η BMW στο Μόναχο

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, το BMW Group θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του συνεχιζόμενου μετασχηματισμού του στους πολύ σημαντικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας. Τα πιο πρόσφατα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα των μαρκών του BMW Group, καθώς και τα Vision Vehicles δίνουν εκεί το παρόν.

Στη χαραυγή μιας νέας εποχής στην ατομική κινητικότητα, το BMW Group πρόκειται να παρουσιάσει το τελευταίο του δημιούργημα, την BMW Vision Neue Klasse, που συγκεντρώνει την τεχνογνωσία ανάπτυξης του Ομίλου στους τρεις κρίσιμους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικής οικονομίας που θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Η έκθεση IAA Mobility διοργανώνεται στο Μόναχο για δεύτερη φορά προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία στο BMW Group και τις μάρκες του για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου όσον αφορά το μέλλον της ατομικής κινητικότητας με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και με τους επισκέπτες της έκθεσης εκτός Μονάχου και άλλους ενδιαφερόμενους.

Το IAA Mobility Summit στο εκθεσιακό κέντρο και το Open Space του BMW Group στην πλατεία Max-Joseph-Platz στην καρδιά του Μονάχου θα είναι οι κύριοι χώροι όπου η BMW, η MINI και η BMW Motorrad θα παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα στο διάστημα από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023. Δίπλα στην BMW Vision Neue Klasse θα φιγουράρει η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύουν επίσης οι παγκόσμιες πρεμιέρες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman και του BMW CE 02 eParkourer. Η παρουσία του BMW Group στην IAA Mobility 2023 κινείται σε δύο άξονες: από τη μία διαφαίνεται η αυστηρή προσήλωση της εταιρείας στην ηλεκτρική, ψηφιακή και “κυκλική” κινητικότητα για το μέλλον, από την άλλη αποκαλύπτεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί στους κόλπους του σε αυτούς τους τομείς.

Η BMW Vision Neue Klasse πλαισιώνεται από νέα μοντέλα που εκπροσωπούν όλες τις μάρκες του Ομίλου, των οποίων τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, οι ψηφιακές καινοτομίες και η αποδοτική παραγωγή με λελογισμένη χρήση πόρων αντικατοπτρίζουν τη συνεχή εξέλιξη με ποικίλους τρόπους. Τα νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να λανσάρει η BMW περιλαμβάνουν τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5.

Η νέα BMW i7 Protection -το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό θωρακισμένο όχημα στην κατηγορία των πολυτελών sedan- κάνει επίσης το ντεμπούτο του στην IAA Mobility 2023. Η Mini αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μέλη της νέας οικογένειας μοντέλων της με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Mini Countryman να παρουσιάζονται αμφότερα στο Open Space.

Ένα νέο μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αποτελεί το highlight της BMW Motorrad στην πλατεία Max-Joseph-Platz. Σχεδιασμένο ως ένα πρωτοποριακό compact eParkourer, το νέο BMW CE 02 δίνει νέα ώθηση στην αστική κινητικότητα. Η IAA Mobility θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου.

Το εκθεσιακό περίπτερο του BMW Group θα βρίσκεται στο Hall A2, με την παρουσίαση της BMW Vision Neue Klasse να σηματοδοτεί την έναρξη της διοργάνωσης. Η αμιγώς ηλεκτρική θωρακισμένη BMW i7 Protection θα κάνει επίσης την πρώτη της εμφάνιση στο IAA Mobility Summit. Το IAA Mobility Summit, με την ονομασία “Experience Connected Mobility”, απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς επισκέπτες.

Στα πλαίσια αυτού θα παρουσιαστούν οι τάσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες για τη μελλοντική κινητικότητα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων. Ένα από τα κεντρικά θέματα είναι η χρήση του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τα σημερινά και μελλοντικά οχήματα.

Η BMW είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα με την ανάπτυξη και δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ενός Sports Activity Vehicle με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η BMW iX5 Hydrogen εκτίθεται επίσης στο Summit. Η κινητικότητα μηδενικών ρύπων είναι επίσης το κεντρικό θέμα στο Open Space με τα μοντέλα που περιμένουν τους επισκέπτες.

Η BMW διαθέτει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε όλες τις σχετικές κατηγορίες μοντέλων. Η μάρκα παρουσιάζει στο κοινό ολόκληρη τη γκάμα της, από το compact Sports Activity Vehicle BMW iX1 μέχρι τις BMW i4 και BMW i5, την BMW iX και το πολυτελές sedan BMW i7. Το Open Space στην πλατεία Max-Joseph-Platz θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου με δωρεάν είσοδο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σημείο των καιρών είναι ότι η δεύτερη αυτή γενιά του Kona σχεδιάστηκε εν λευκώ με βάση την ηλεκτρική του έκδοση: αυτή η προτεραιότητα ήταν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αναστάς Κύριος που είναι ο Άρχων και εξουσιαστής ειρήνης, όπως λέμε στα ιερά μας βιβλία, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να καταλήξουν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν και πάλι να απολαύσουν μια αποκλειστική υπηρεσία μεταφοράς με πολυτελή οχήματα από την τρέχουσα γκάμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοτοσικλέτα του συγκεκριμένου αναβάτη τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Βουλιαγμένη, διότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ο αναβάτης...

Advertisement