Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

BMW Startup Garage: Καινοτομίες στην παραγωγή σε χρόνο ρεκόρ

Από τον Ιούλιο, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων BMW έχουν τη δυνατότητα να περνούν την ώρα τους με ηλεκτρονικά παιχνίδια στην κυρτή οθόνη του αυτοκινήτου τους σε κάποιο διάλειμμα, χρησιμοποιώντας τα smartphones τους ως χειριστήρια. Η λειτουργία διατίθεται για πρώτη φορά με τη νέα BMW Σειρά 5 και θα προσφέρεται διαδοχικά και για άλλα μοντέλα.

Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία αποδεικνύει την επιτυχία του μοντέλου “venture client” που ανέπτυξε ο κατασκευαστής αυτοκινήτων για το BMW Startup Garage. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής συνεργασίας είναι ότι οι ιδρυτές διατηρούν τις μετοχές τους στην εταιρεία τους, δεδομένου ότι η BMW δεν συμμετέχει ως επενδυτής, αλλά ως πελάτης.

Η BMW υποστηρίζει τις start-up με τη συμπυκνωμένη τεχνογνωσία ενός διεθνούς αυτοκινητιστικού ομίλου και, σε αντάλλαγμα, αποκτά ταχεία πρόσβαση σε νέες ιδέες. Η BMW επωφελήθηκε επίσης από την προσέγγιση της νεοφυούς επιχείρησης, η οποία χάρη στο μοντέλο “venture client”, η ολοκληρωμένη μελέτη για την εξέλιξη του project, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Αυτό αποδεικνύει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που χρησιμοποιεί η AirConsole στην εξέλιξη νέων projects. Το 2022 το τμήμα που ασχολείται με τις εξελίξεις αυτές του BMW Group ολοκλήρωσε συνολικά 32 πιλοτικά projects με κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως από την ίδρυση του Startup Garage, 20 νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν να γίνουν τακτικοί προμηθευτές μετά το πιλοτικό project.

Το in-car gaming με την AirConsole είναι το πρώτο project που μεταφέρθηκε σε μοντέλα παραγωγής και μπορούν να το βιώσουν άμεσα οι πελάτες στα οχήματά τους. Σε άλλους τομείς, όπως η παραγωγή, έχουν ήδη υλοποιηθεί projects, που αφορούν για παράδειγμα την αυτοματοποιημένη οδήγηση στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των logistics, τα οχήματα κινούνται ανεξάρτητα εντός του χώρου συναρμολόγησης και στη συνέχεια στους χώρους στάθμευσης των logistics – με ασφάλεια και χωρίς οδηγό. Στο εν λόγω project, το BMW Group συνεργάζεται με τις start-up Seoul Robotics (Νότια Κορέα) και Embotech (Ελβετία).

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για την Porsche, τα αρχικά GTS σημαίνουν Gran Turismo Sport και αυτό στην πράξη σημαίνει πως το αυτοκίνητο που τα φέρει, εμφανίζει μια επιπλέον...

Advertisement