Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Kymco Agility S 350 TCS/ABS: Στην κορυφή της οικογένειας

Το Agility είναι ένα εμπορικό “υπερόπλο” της Kymco στην Ευρώπη με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις, και στην Ελλάδα με περισσότερες από 30 χιλιάδες. Κατά συνέπεια, είναι λογικό η Kymco να το εκσυγχρονίζει και να το εμπλουτίζει διαρκώς με νέες εκδόσεις, όπως η φρέσκια S 350 που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Ξεκινώντας από το μοτέρ του, ο χαμηλών τριβών υγρόψυκτος κινητήρας τεχνολογίας G5-SC αποδίδει 28 ίππους και 30,1 Nm ροπής, καλύπτοντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5. Πρόκειται για το εύρυθμο και γραμμικό μοτέρ που είδαμε στο crossover DTX 360, με έμφαση στις χαμηλές και μέσες στροφές για καλύτερη απόδοση στις επιταχύνσεις και στα ρεπρίζ.

Με χωρητικότητα 13 λίτρων καυσίμου στο ρεζερβουάρ, και δεδομένης της μέσης -εργοστασιακής- κατανάλωσης καυσίμου των 3,3 lt/100km, η αυτονομία του Agility S 350 μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χιλιόμετρα.

Στον έλεγχο της επιπλέον ισχύος συμβάλλει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS και το δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς της Bosch που επιδρά στα δύο δισκόφρενα (300mm και 240mm εμπρός-πίσω) με διπίστονες δαγκάνες. Και, παράλληλα, το ατσάλινο πλαίσιο με διπλή ραχοκοκαλιά και ενισχύσεις στα σημεία καταπόνησης βάσει της τεχνολογίας SSC που αυξάνει τη στιβαρότητά του. Η τελευταία μεταφέρει το δοχείο καυσίμου στο δάπεδο, για χαμηλότερο κέντρο βάρους κι έτσι βελτιωμένη συμπεριφορά.

Η πρακτικότητα που προσφέρει -εντός και εκτός πόλης- η ενίσχυση του μοτέρ στις χαμηλές και μέσες στροφές συνδυάζεται με την πρακτικότητα: ο (φωτιζόμενος) αποθηκευτικός χώρος της σέλας μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face και άλλα μικροαντικείμενα, χάρη στον τροχό 14 ιντσών πίσω. Ο μπροστινός είναι 16” για να προσφέρει σταθερότητα σε πολλαπλές απαιτήσεις.

Σχεδιασμένο από το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της Kymco στην Ιταλία, το Agility S 350 διαθέτει Full LED φωτιστικά σώματα και προβολέα τεχνολογίας DRL (φώτα ημέρας), μαζί με αεροδυναμική ζελατίνα και διαφανείς προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι για την προστασία από αέρα και βροχή – όλα στο βασικό εξοπλισμό.

Επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται παροχή ρεύματος μέσω θύρας USB και σύστημα εκκίνησης και πολλαπλών λειτουργιών χωρίς κλειδί (keyless) νέας γενιάς. Η τοποθέτηση της τάπας βενζίνης χαμηλά στην ποδιά απαλλάσσει τον αναβάτη από το άνοιγμα της σέλας στον ανεφοδιασμό – σέλα που είναι δύο επιπέδων και συμβάλλει στη μέγιστη εργονομία μαζί με τη γεωμετρία του τιμονιού και το χώρο για τα πόδια.

Η χρησιμότητα του Agility S 350 συμπληρώνεται -πάντα στο στάνταρ εξοπλισμό- με το ντουλαπάκι της ποδιάς κάτων από το τιμόνι, με μεγάλη σχάρα αποσκευών με ενσωματωμένες χειρολαβές, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, κεντρικό και πλαϊνό σταντ, γάντζο ανάρτησης αντικειμένων στο μπροστινό μέρος της σέλας, ντουλαπάκι στην ποδιά και αλάρμ στάθμευσης.

Οι πληροφορίες για την οδήγηση -ταχύμετρο, στροφόμετρο, στάθμη καυσίμου και λιπαντικού, χιλιομετρητές, ώρα, διάφορες θερμοκρασίες, πολλαπλές ενημερωτικές λυχνίες- απεικονίζονται στις δύο οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) του πίνακα οργάνων. Τα χειριστήρια για όλες τις λειτουργίες αυτές βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του τιμονιού, ώστε να μην απομακρύνει ο αναβάτης το χέρι του από αυτό.

Το νέο Kymco Agility S 350 TCS/ABS διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, με τιμή 5.795 ευρώ, σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς (Petrol Blue, Silk Grey, Graphite Matt) και με εγγύηση δύο ετών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

Advertisement