Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To Citroen Ami στο “πνεύμα” της περιπέτειας

Το Citroen Ami, το όχημα αστικής μικροκινητικότητας της γαλλικής εταιρείας, είναι εκ γενετής ό,τι δεκτικότερο σε εξατομικευμένες και ιδιαίτερες, νεανικές εκδόσεις. Η τελευταία είναι το “My Ami Buggy”, που προσδίδει το χαρακτήρα της περιπέτειας στο δαιμόνιο αστικό του πρόσωπο.

Το “My Ami Buggy” δεν έχει πόρτες ή οροφή ώστε οι επιβάτες του να νιώθουν το αίσθημα της ελευθερίας και πιο κοντά στη φύση, και είναι βαμμένο σε ειδικό χακί χρώμα με κίτρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες -στα ανάγλυφα του ρύγχος και στα κατευθυντικά βέλη στους θόλους των τροχών- που του δίνουν αισθητική φρεσκάδα.

Παράλληλα, εμπλουτίζεται από μια σειρά στοιχείων που του χαρίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα -όπως τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους, τους ενισχυμένους προφυλακτήρες και ποδιές, την αεροτομή οροφής, τα μαύρα διακοσμητικά στα φώτα και στο πάνω τμήμα του αμαξώματος, καθώς και τα διακριτικά χρυσά καλύμματα των τροχών.

Νέα πλαστικά καλύμματα με φερμουάρ έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες. Μαζί με την προστασία που παρέχει η οροφή (που ανοίγει και κλείνει με φερμουάρ), η καμπίνα σφραγίζεται ώστε να προστατεύει τους επιβάτες από τον αέρα, το κρύο ή τη βροχή.

Αντίθετα, στην καθημερινή χρήση οι επιβάτες αναδιπλώνουν τα καλύμματα προς τα πίσω και στη συνέχεια τα στερεώνουν στις κολόνες των θυρών με κλιπ, για να παρέχεται φρέσκος αέρας. Υπάρχει, πάντως, και η δυνατότητα τα καλύμματα να αφαιρεθούν πλήρως.

Προκειμένου να γίνουν αυτά εφικτά, τα πλαίσια των θυρών και της οροφής έχουν διαφοροποιηθεί για να στερεώνονται εκεί τα διάφανα καλύμματα των θυρών και το μαλακό ύφασμα της οροφής, και να ενσωματώνονται αρμονικά με το αμάξωμα. Στο μπροστινό μέρος, το πλαίσιο της οροφής έχει επεκταθεί σχηματίζοντας αλεξήλιο για τους επιβαίνοντες.

Στο εσωτερικό ο κλασικός γάντζος συγκράτησης τσάντας στο χώρο του συνεπιβάτη συνοδεύεται τώρα από διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και τα πατάκια, από ένα έξυπνο σύστημα αποθήκευσης που προέρχεται από το πρωτότυπο AmiBuggy του Δεκεμβρίου του 2021, καθώς και από το νέο πίνακα οργάνων -με οθόνη που απεικονίζει τις πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας και την ταχύτητα κίνησης, καλυμμένη από ένα ρετρό τοξωτό καπάκι.

Ένα άλλο ευφάνταστο στοιχείο είναι η φορητή τσάντα μικρών προσωπικών αντικειμένων -με φερμουάρ- που ταιριάζει στο κοίλο σχήμα του κέντρου του τιμονιού, ενώ τα αξεσουάρ συμπληρώνονται από το Ultimate Ears Boom που τοποθετείται πίσω από το τιμόνι – ένα ελαφρύ και αδιάβροχο ηχείο με σύνδεση Bluetooth που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, με ισχυρό περιμετρικό ήχο για 15 ώρες αυτονομίας.

Η πώληση των 1.000 αντιτύπων του “My Ami Buggy” θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου στις 10 π.μ., μέσω της ιστοσελίδας του Citroën Ami, και λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το ρεκόρ, πάντως, κατέχει ένας αγοραστής του Ami σε χρόνο 2 λεπτών και 53 δευτερολέπτων, το 2022.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement