Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Nέα BMW R 18 Roctane για cruising & touring σε custom bagger στυλ

Η νέα R 18 Roctane ανατρέχει στην ιστορία και την παράδοση της BMW Motorrad, για μία ακόμα φορά, και συνδυάζει την σύγχρονη τεχνολογία με τη σχεδίαση και τη γοητεία περασμένων εποχών, καθώς δανείζεται στοιχεία από διάσημα μοντέλα όπως η BMW R 5.

Ο ισχυρότερος boxer κινητήρας όλων των εποχών της BMW ξεχωρίζει με το μαύρο μεταλλικό ματ φινίρισμα και μαύρα γυαλιστερά καλύμματα και κάνει όμορφη αντίθεση με το σύστημα εξάτμισης και τα παξιμάδια σε σχήμα αστεριού που είναι σε σκούρο χρώμιο. Πρόκειται για τον 2-κύλινδρο flat twin, γνωστό και ως “big boxer”. Έχει χωρητικότητα 1.802 cc και παράγει ισχύ 91 hp στις 4.750 rpm, ενώ από τις 2.000 έως και τις 4.000 rpm αποδίδει περισσότερα από 150 Nm ροπής.

Το πλαίσιο της νέας BMW R 18 Roctane είναι διπλό σωληνωτό από ατσάλι και το πίσω ψαλίδι περικλείει τον άξονα μετάδοσης. Η ανάρτηση σκόπιμα δεν διαθέτει ηλεκτρονικές επιλογές για τη ρύθμισή της. Αντί αυτών υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο γόνατο ανάρτησης με απόσβεση ανάλογα με τη διαδρομή και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου.

Όπως στη θρυλική BMW R 5, τα σταθερά καλάμια του τηλεσκοπικού πιρουνιού είναι καλυμμένα. Η διάμετρός τους είναι 49 mm, με τη διαδρομή της ανάρτησης να είναι 120 mm μπροστά και 90 mm πίσω. Το σύστημα πέδησης της νέας BMW R 18 Roctane αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω, σε συνδυασμό με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες.

Από την άλλη, οι αλουμινένιοι τροχοί χαρίζουν στη μοτοσικλέτα μία κομψή εμφάνιση. Η διάσταση της ζάντας μπροστά είναι 3,5 x 21″ ενώ εκείνη του ελαστικού 120/70 B 21. Οι αντίστοιχες τιμές πίσω είναι 5,5 x 18″ και 180/55 B 18.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της BMW Motorrad, τα μαρσπιέ της νέας BMW R 18 Roctanc βρίσκονται τοποθετημένα σε casual θέση στη μέση της μοτοσικλέτας. Υπάρχει ακόμη σέλα δύο επιπέδων που στενεύει προς τα πίσω, με ιμάντες για τον συνεπιβάτη, ενώ το ψηλό τιμόνι με τη μαύρη επίστρωση εξασφαλίζει μια όρθια και χαλαρή θέση οδήγησης.

Τρία προγράμματα οδήγησης (“Rain”, “Roll” και “Rock”) όπως και τα συστήματα ASC (Automatic Stability Control) και MSR (έλεγχος της ροπής του κινητήρα στο κλείσιμο του γκαζιού) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθενται τα Reverse Assist, Hillstart Control και θερμαινόμενα γκριπ.

Η νέα R 18 Roctane είναι εξοπλισμένη με βαλίτσες βαμμένες στο χρώμα της μοτοσικλέτας που έχουν χωρητικότητα 27 λίτρων η κάθε μια. Για πιο μακρινά ταξίδια, μπορεί να εξοπλιστεί με μία ζελατίνα με βοηθητικούς προβολείς και κρεμαστά φλας από τη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Η νέα R 18 Roctane είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα, στάνταρ. Τα φινιρίσματα σε γκρι μεταλλικό ματ και μεταλλικό ματ Manhattan διατίθενται προαιρετικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW R 18 Roctane:

  • Ο μεγαλύτερος στην ιστορία boxer κινητήρας της BMW με χωρητικότητα 1.802 κ.εκ.
  • Ισχύς 91 hp στις 4.750 σαλ., μέγιστη ροπή 158 Nm στις 3.000 σαλ.
  • Πάνω από 150 Nm συνεχώς διαθέσιμης ροπής μεταξύ 2.000 και 4.000 σαλ.
  • Ανοιχτού τύπου άξονας μετάδοσης βασισμένος στο κλασικό, αρχικό μοντέλο.
  • Σύστημα εξάτμισης και παξιμάδια σε σχήμα αστεριού σε Dark Chrome.
  • Διπλό σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι.
  • Πίσω ψαλίδι με ενσωματωμένο άξονα μετάδοσης ως ένα άκαμπτο πλαίσιο.
  • Τηλεσκοπικό πιρούνι με καλυμμένα καλάμια και ανάρτηση cantilever με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής.
  • Δισκόφρενα μπροστά και πίσω και χυτές ζάντες αλουμινίου, 21” μπροστά και 18” πίσω.
  • Πλευρικά καλύμματα με λογότυπο.
  • Κέλυφος προβολέα με ενσωματωμένο κλασικό, στρογγυλό όργανο.
  • Φώτα LED.
  • Προσαρμοζόμενος προβολέας για βελτιωμένο φωτισμό του δρόμου στις στροφές, ως εργοστασιακή επιλογή.
  • Keyless Ride για εύκολη ενεργοποίηση λειτουργιών μέσω τηλεχειρισμού (ανάφλεξη on/off).
  • Μηχανικό κλείδωμα τιμονιού (με κλειδί): Κλείδωμα στη δεξιά πλευρά της μπάρας τιμονιού.
  • Χειροκίνητο κλείδωμα βαλιτσών (με κλειδί).
  • Τρία προγράμματα οδήγησης καθώς και ASC και MSR, ως στάνταρ εξοπλισμός.
  • Βοήθημα οπισθοπορείας για άνετους ελιγμούς και Hill Start Control για εύκολες εκκινήσεις σε ανηφόρα, ως προαιρετικές εργοστασιακές επιλογές.
  • Θερμαινόμενα γκριπ, αντικλεπτικός συναγερμός, TPM και έκδοση 35 kW ως προαιρετικός εξοπλισμός από το εργοστάσιο.
  • Εκτενής γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad και μία casual Ride & Style Collection.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement