Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ηλεκτρικό Renault 5 σε ειδική έκδοση Ρολάν-Γκαρός

Η Renault παρουσίασε το πρώτο -κατακίτρινο- πρωτότυπο R5 το 2021, ως προαναγγελία της ηλεκτρικής αναβίωσης του εμβληματικού της αυτοκινήτου πόλης που θα συμβεί το 2024. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Γαλλικό Open, και για τη φετινή 122η διεξαγωγή του (22/5-11/6) παρουσίασε ένα πρωτότυπο R5 σε μεταλλικό λευκό χρώμα.

Αυτό θα είναι το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων εκδόσεων του γαλλικού ηλεκτρικού citycar τα προσεχή χρόνια. Πρόκειται για ένα ρετρο-φουτουριστικό πρωτότυπο, που φέρνει όλο και πιο κοντά την τελική έκδοση παραγωγής του νέου R5 αλλά περιλαμβάνοντας ορισμένες εξειδικευμένες λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το Ρολάν Γκαρός.

Για παράδειγμα, διαθέτει το έμβλημα με το Σταυρό του Saint Andrew στις κάθετες γρίλιες κι ένα φωτιζόμενο σήμα του γαλλικού Open, το οποίο έχει πάρει τη θέση του εμβλήματος 5 που είχε το πρωτότυπο. Άλλες λεπτομέρειες είναι οι μπλέ αποχρώσεις των πολύ ιδιαίτερων ζαντών και το χρωμιωμένο πλαίσιο των παραθύρων.

Μαζί με το R5 Roland-Garros, η γαλλική εταιρεία θα εκθέτει και στον προαύλιο χώρο των πέντε μεγάλων κορτ του τουρνουά στο δυτικό Παρίσι και ένα ακόμα πρωτότυπο: το 4EVER Trophy, που αποτελεί τον προπομπό ενός νέου ηλεκτρικού B-SUV που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2025 και θα αναβιώσει το θρυλικό όνομα Renault 4.

Το συγκεκριμένο 4EVER Trophy είναι βαμμένο στο πιο δημοφιλές χρώμα του ένδοξου “Κατρέλ” (4L) του 1962, το μπλε Ile-de-France, και συνοδεύεται από λεπτομέρειες σε κίτρινο νέον στις ράγες οροφής, στους προφυλακτήρες, στα αμορτισέρ και στις ζάντες.

Η Renault συμβάλλει στη διοργάνωση του φετινού Ρολάν-Γκαρός με συνολικά 185 αυτοκίνητα (μεταξύ άλλων 90 ηλεκτρικά Megane E-Tech, 30 υβριδικά Austral E-Tech και 20 καινούρια Espace E-Tech) για τη μεταφορά των αθλητών και των επισήμων.

Μαζί τους, τρία Twingo ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση -και με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης- θα γιορτάζουν τα 30 χρόνια του γαλλικού citycar. Τα τρία αυτά Twingo είναι εμπνευσμένα από τη χιπ-χοπ κουλτούρα της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, υιοθετώντας την αντισυμβατική τάση των Californian lowriders από τη δεκαετία του 1990.

Παράλληλα με την παροχή των αυτοκινήτων, η Renault αναπτύσσει στο φετινό Ρολάν-Γκαρός και την πρωτοβουλία “Give Me 5”, η οποία προσφέρει υποστήριξη αθλητικής ανάπτυξης σε νεαρούς από υποβαθμισμένες γειτονιές.

Κάθε φορά που ένα μπαλάκι του τένις θα χτυπά το λευκό άνω μέρος του φιλέ και θα προσγειώνεται στην πλευρά του αντιπάλου, η γαλλική εταιρεία θα δεσμεύει 100 ευρώ για την πρωτοβουλία αυτή. Πέρσι είχε συγκεντρώσει 161.400 ευρώ, με τα οποία κατασκευάστηκαν τρία γήπεδα τένις στη Λυόν, τη Μασαλία και το Γκρινί.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

5Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ 26, 27, 28 Ιουλίου 2024 Πιτυός, Χίος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Κεντρική πλατεία,  18.00-23.00 Στην κεντρική πλατεία του Πιτυούς θα συναντήσετε τα...

ΧΙΟΣ

Ὡς τυγχάνει γνωστόν ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἔχει ἐντάξει εἰς τήν πνευματικήν διακονίαν Αὐτῆς τό πρόγραμμα «Φιλολογικόν Εἰλητάριον» μέ χῶρον διεξαγωγῆς...

ΧΙΟΣ

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Χίου και η Φιλαρμονική Δήμου Χίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη της 2ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Χίου, 13-19 Ιουλίου...

ΧΙΟΣ

12ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1,5km Α.Μ.Ε.Α. – 1,5km (ΠΑΙΔΙΚΟ) – 5 km – 10,5 km Οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και φέτος συναντιούνται στο νησί της...

Advertisement