Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Renault Clio: Τι αλλάζει και πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το Renault Clio ανανεώθηκε με στόχο να συνεχίσει την ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία που έχει γράψει το γαλλικό σουπερμίνι από το 1990 που πρωτοκυκλοφόρησε. Μετά από 33 χρόνια ιστορίας, 5 γενιές, 16 εκατομμύρια πωλήσεις, πρωτιές στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις και δύο βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη, το Clio θεωρείται αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της Renault.


Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, χάρη στο εμπρός μέρος που άλλαξε αισθητά υιοθετώντας τη σχεδιαστική λογική που πρωτοείδαμε στο νέο Renault Austral.

Η φαρδύτερη μάσκα φιλοξενεί το καινούριο λογότυπο της Γαλλικής μάρκας, ενώ ριζικά ανασχεδιασμένα είναι επίσης ο προφυλακτήρας και οι προβολείς συμβάλλοντας στο πιο δυναμικό προφίλ του μοντέλου. Το ίδιο ισχύει και στο πίσω μέρος όπου έχουν επανασχεδιαστεί τα φώτα και ο προφυλακτήρας.


Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιορίζονται στις νέες επενδύσεις και τον ανανεωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων (7’’ ή 10’’, αναλόγως την έκδοση). Βελτιωμένο είναι και το λογισμικό του συστήματος πολυμέσων στην κάθετη οθόνη αφής (7’’ ή 9,3’’).

Η γκάμα κινητήρων δεν άλλαξε και συνεχίζει να περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης, diesel και υγραερίου (LPG). Ο βασικός 1.0 SCe των 65 ίππων δεν αναμένεται να εισαχθεί στην Ελλάδα, αντίθετα με τους 1.0 TCe και 1.0 TCe LPG των 90 και 100 ίππων αντίστοιχα.


Σε diesel υπάρχει ο επίσης γνωστός 1.5 Blue dCi των 100 ίππων, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η υβριδική έκδοση E-Tech με 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση 145 ίππων.

Στο ανανεωμένο μοντέλο κάνει την εμφάνισή της και η έκδοση Esprit Alpine που πρωτοείδαμε στο Austral, με πλούσιο εξοπλισμό και σπορ πινελιές όπως τα μπάκετ καθίσματα και οι ζάντες αλουμινίου 17’’. Το νέο Renault Clio αναμένεται στην ελληνική αγορά το καλοκαίρι.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

Advertisement