Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το μυστικό των Opel Grandland GSe και Astra GSe

Οι σπορ εκδόσεις GSe των Opel Astra και Grandland συνδυάζουν ιδανικά τις επιδόσεις και τη δυναμική οδήγηση με την οικονομία και την περιβαλλοντική ευθύνη. Και αυτό επειδή οι ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης των μοντέλων GSe συνοδεύεται από υβριδικό σύστημα κίνησης που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένους ρύπους.

Ποιο είναι όμως το χαρακτηριστικό που χαρίζει ακρίβεια χειρισμού και μέγιστη σταθερότητα στα Opel Astra GSe και Grandland GSe; Πρόκειται για το εξελιγμένο πλαίσιο GSe με τεχνολογία FSD.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο GSe γίνεται χρήση ειδικών ελατηρίων και αμορτισέρ της KONI με τεχνολογία FSD (Frequency Selective Damping). Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης. Αυτό εξασφαλίζει άνεση σε ανώμαλο οδόστρωμα, για παράδειγμα σε λιθόστρωτες επιφάνειες, αλλά και δυναμικό στυλ οδήγησης και καλύτερη πρόσφυση σε πιο ομαλό οδόστρωμα.

Τα αμορτισέρ KONI FSD διαθέτουν μια πρόσθετη βαλβίδα και ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να είναι πιο άνετο ή πιο σπορ στην οδήγηση, ανάλογα με το αν η βαλβίδα είναι ανοιχτή ή κλειστή.

Έτσι, τα μοντέλα GSe της Opel αντιδρούν ακόμα πιο γρήγορα και άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού, ενώ παραμένουν ακόμη πιο σταθερά στο φρενάρισμα, στις στροφές και στις υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Μπορούν με απλά λόγια να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την υψηλή απόδοση του plug-in hybrid συστήματος κίνησης της Opel.

Θυμίζουμε πως το Grandland GSe έχει συνδυαστική απόδοση 300 ίππων που του εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,1’’! Στο Astra GSe η ισχύς φτάνει τους 225 ίππους και η ροπή τα 360 Nm. Εντυπωσιακή όμως είναι και η κατανάλωση καυσίμου – παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις – που περιορίζεται σε μόλις 1,1-1,2 lt/100 km στην περίπτωση του Grandland GSe, ή σε 1,2 lt/100 km στο Astra GSe.

Νέες ρυθμίσεις για όλες τις εκδόσεις Grandland

Στην περίπτωση του Grandland, η εξέλιξη του πλαισίου και του συστήματος διεύθυνσης δεν περιορίστηκε μόνο στα μοντέλα GSe. Αντίθετα, όλες οι εκδόσεις του Γερμανικού SUV επωφελούνται από τις βελτιστοποιήσεις στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης.

Οι μηχανικοί αύξησαν επίσης τη δύναμη απόσβεσης στην περιοχή των χαμηλών ταχυτήτων εμβόλου και τη μείωσαν στην περιοχή των μεσαίων και υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή άνεση, ακόμα και σε ανώμαλο οδόστρωμα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρυθμιστεί, ώστε όλες οι εκδόσεις Grandland να προσφέρουν πιο σπορ και άνετη οδηγική εμπειρία, με πιο άμεση απόκριση και περισσότερη ακρίβεια.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement