Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα Porsche Cayenne έρχεται με ακόμη καλύτερες επιδόσεις – Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα

Η Porsche παρουσίασε την ανανεωμένη Cayenne 3ης γενιάς. Οι αλλαγές εστιάζουν στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το πλαίσιο, τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό και στοχεύουν στη βελτίωση τόσο των επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου όσο και στην πολυτέλεια και άνεση στην καθημερινή χρήση.

Η νέα Cayenne διαθέτει ακόμη πιο εκφραστική εμφάνιση. Το ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με τα πιο έντονα φτερά, το νέο πορτμπαγκάζ, τους στάνταρ πλέον προβολείς Matrix LED εμπρός και τα εντυπωσιακά τρισδιάστατα φώτα πίσω συνοδεύονται από μια διευρυμένη χρωματική παλέτα με τρεις νέες αποχρώσεις και μια επίσης διευρυμένη γκάμα τροχών 20”, 21”, και 22″.

Προαιρετικά διατίθενται οι προβολείς HD Matrix LED, με περισσότερα από 32.000 pixel ανά προβολέα και πρωτοποριακή τεχνολογία που μπλοκάρει την εκπομπή της δυνατής ακτίνας φωτός προς τα υπόλοιπα οχήματα που βρίσκονται στο δρόμο, έτσι ώστε να μην ‘τυφλώνει’ τους οδηγούς.

Στο εσωτερικό, η νέα Cayenne υιοθετεί μια πλήρως ανανεωμένη ψηφιακή φιλοσοφία ακολουθώντας τη λογική που πρωτοεμφανίστηκε με την Porsche Taycan. Οι λειτουργίες που χρησιμοποιεί συχνά ο οδηγός βρίσκονται επάνω ή ακριβώς δίπλα στο τιμόνι.

Για παράδειγμα, ο μοχλός που βρίσκεται αριστερά και πίσω από το τιμόνι διαθέτει πλέον πρόσθετες λειτουργίες χειρισμού των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ενώ ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων βρίσκεται πλέον πάνω στο ταμπλό, απελευθερώνοντας χώρο για θέσεις αποθήκευσης στην κονσόλα.

Το επανασχεδιασμένο ταμπλό περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,6″ καμπυλόγραμμου σχεδιασμού με δυνατότητα ρύθμισης της προβολής ενδείξεων.

Συνοδεύεται από ένα προαιρετικό head up display που προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στο παρμπρίζ, αλλά και από την στάνταρ κεντρική οθόνη αφής 12,3″ του συστήματος πολυμέσων (PCM) στο ταμπλό. Παρέχονται επίσης ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το Spotify και το Apple Music για βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα.

Υπάρχει μία ακόμη οθόνη 10,9″ στη θέση του συνοδηγού, όπου προβάλλονται πληροφορίες απόδοσης και υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής πρόσβασης στο infotainment. Μια ειδική μεμβράνη μάλιστα διασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν μπορεί να βλέπει τη συγκεκριμένη οθόνη.

Στον τομέα των συστημάτων κίνησης, η Cayenne στην Ευρώπη διατίθεται με τρεις επιλογές για τις Cayenne, Cayenne S και Cayenne E-Hybrid αντίστοιχα. Η νέα Cayenne διαθέτει έναν βελτιωμένο 3-λιτρο κινητήρα V6 turbo που παράγει 353 ίππους και 500 Nm ροπής, απόδοση αυξημένη κατά 13 PS και 50 Nm σε σχέση με το παρελθόν. Για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζονται 6’’ και η ταχύτητα κορυφώνεται στα 248 km/h.

Την Cayenne S κινεί ένας πλήρως ανανεωμένος 4-λιτρος, διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας που αντικαθιστά τον παλαιότερο V6. Αποδίδει 474 ίππους και ροπή 600 Nm, όντας κατά 34 PS και 50 Nm ισχυρότερος από τον προκάτοχό του και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,7’’, τόσο στην έκδοση SUV όσο και στην SUV Coupé. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 273 km/h.

Ο 3-λιτρος εξακύλινδρος κινητήρας της Cayenne αποτελεί τη βάση για το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Cayenne E-Hybrid. Σε συνδυασμό με τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα που έχει σημαντικά αυξημένη ισχύ 176 ίππων (από 40), η συνδυαστική απόδοση φτάνει πλέον τους 470 ίππους. Η μέση κατανάλωση περιορίζεται σε 1.5-1.8 lt/100 km, ενώ οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές: 0-100 km/h σε 4,9’’ και τελική ταχύτητα 254 km/h.

Παράλληλα, χάρη στην υψηλής τάσης μπαταρία με χωρητικότητα από 17,9 kWh έως 25,9 kWh, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, είναι πλέον εφικτή ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 77 έως 90 km. Ένας νέος ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW μειώνει τον χρόνο φόρτισης, εφόσον χρησιμοποιείται κατάλληλη πηγή τροφοδοσίας, σε λιγότερο από 2,5 ώρες, παρά τη μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπάρχει και η επιλογή της Cayenne Turbo GT, αποκλειστικά στην έκδοση Coupé. Η ισχύς του 4-λιτρου, διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα έχει αυξηθεί κατά 19 ίππους φτάνοντας πλέον τους 659 (!), δίνοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3’’ και μέγιστη ταχύτητα 305 km/h.

Σε ότι αφορά το πλαίσιο, η Porsche εξοπλίζει τη νέα Cayenne με το σύστημα ενεργής διαχείρισης αναρτήσεων PASM. Νέα αμορτισέρ με τεχνολογία 2 βαλβίδων που διαχωρίζουν τα στάδια συμπίεσης και επαναφοράς, υπόσχονται καλύτερη άνεση στις χαμηλές ταχύτητες, βελτιωμένο κράτημα στις στροφές και μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος.

Η οδηγική εμπειρία μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω με την προαιρετική προσαρμοζόμενη αερανάρτηση που εκτός από καλύτερη οδική συμπεριφορά προσφέρει και μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης Normal, Sport και Sport Plus.

Για την ασφάλεια φροντίζει και η ολοκληρωμένη σειρά νέων και βελτιστοποιημένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται το σύστημα ενεργού περιορισμού ταχύτητας και υποβοήθησης εκτροπής, το σύστημα υποβοήθησης στις στροφές και το βελτιωμένο σύστημα Porsche InnoDrive στο πλαίσιο του προσαρμοστικού cruise control.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της Cayenne είναι επίσης πλουσιότερος. Εκτός από τους προβολείς Matrix LED, το σύστημα ενεργής διαχείρισης ανάρτησης και τους τροχούς 20″, περιλαμβάνει ακόμη σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης μπροστά και πίσω με κάμερα οπισθοπορείας και θήκη smartphone με λειτουργία επαγωγικής φόρτισης έως και 15 W.

Η νέα Cayenne είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Οι τιμές στην Ελλάδα ξεκινούν από 131.950 € για την Cayenne, από 115.700 € για την Cayenne E-Hybrid και από 158.570 € για την Cayenne S.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement