Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Nissan λέει πως η τετρακίνηση e-4ORCE προσφέρει το ιδανικό ταξίδι στο αγαπημένο μας κατοικίδιο

Όταν ακούμε “τετρακίνηση”, συνήθως σκεφτόμαστε οδήγηση σε εκτός δρόμου διαδρομές ή σε συνθήκες χιονιού και πάγου. Η Nissan όμως με το σύστημα 4WD e-4ORCE υπόσχεται κάτι παραπάνω: μειωμένη πιθανότητα ναυτίας στο ταξίδι, για ανθρώπους αλλά και κατοικίδια ζώα!

Και αυτό επειδή, σύμφωνα με την Nissan, το νέο σύστημα ελέγχου τετρακίνησης με ηλεκτροκίνηση βελτιώνει την άνεση των επιβατών ελαχιστοποιώντας τις κλίσεις της καμπίνας και παρέχοντας ομαλή κύλιση. Θυμίζουμε ότι η τεχνολογία e-4ORCE εξοπλίζει τα SUV X-Trail και Ariya.

Σε μεγάλα αλλά και σύντομα ταξίδια, η ναυτία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για τους σκύλους που επιβαίνουν στο όχημα. Το e-4ORCE βοηθά να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας μια πιο ομαλή κύλιση. Ελέγχοντας την παροχή ισχύος και το φρενάρισμα σε κάθε τροχό ξεχωριστά, το e-4ORCE μπορεί να διαχειριστεί τις δυνάμεις που ασκούνται στο αυτοκίνητο για να ελαχιστοποιήσει το “βύθισμα” κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Λιγότερη πλεύση του οχήματος σημαίνει μείωση της κλίσης του αμαξώματος που μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία στους επιβάτες, αλλά και στα τετράποδα.

Η Nissan πήρε ένα κόλεϊ, τον Χοπ και ένα λαγωνικό, τη Λούλου, για βόλτες με Ariya και X-Trail εξοπλισμένα με e-4ORCE, τις οποίες κατέγραψε στο παρακάτω video:

Αν και στην αρχή οι τετράποδοι φίλοι μας απεικονίζονται απρόθυμοι να πάνε για βόλτα, ο Χοπ και η Λούλου στο τέλος της διαδρομής φαίνονται ευτυχισμένοι, χάρη στην ομαλή κύλιση του e-4ORCE.

Η συνεισφορά της Nissan για τα κατοικίδια

Η Nissan έχει ιστορικό υποστήριξης κατοικίδιων ζώων. Η δέσμευσή της χρονολογείται πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όταν έστειλε ένα στόλο από Micra σε έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κτηνιατρικούς ομίλους της Ευρώπης, το 2005, για τη μεταφορά τετράποδων ασθενών.

Μια δεκαετία αργότερα, η Nissan κυκλοφόρησε τα #KnockKnockCats, για να αποτρέψει τον τραυματισμό γατών που αναζητούν ζεστασιά κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Το 2017, κέντρισε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σκύλων παγκοσμίως, όταν κυκλοφόρησε το concept Rogue Dogue. Και μόλις τον περασμένο χρόνο, η Nissan κυκλοφόρησε έναν οδηγό για τις βέλτιστες πρακτικές για τη μεταφορά σκύλων.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement