Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Virtus 300: Το νέο urban adventure scooter της Daytona με τιμή 4.545 €

Ο δυναμικός σχεδιασμός αποτελεί το δυνατό χαρτί του νέου Virtus της Daytona. Το νέο urban adventure scooter ξεχωρίζει χάρη στην επιθετική όψη, τις πολυεπίπεδες επιφάνειες και τους LED προβολείς που χαρίζουν μια “θυμωμένη” έκφραση σε όσους το αντικρύζουν από μπροστά.

Τεχνολογίας LED είναι και τα κομψά φλας, ενώ υπάρχουν και έτοιμες αναμονές για προβολάκια στο κάτω μέρος της ποδιάς. Η ζελατίνα του ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις καθ’ ύψος, μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου και εύκολου συστήματος, χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Το τιμόνι είναι αλουμινένιο μεταβλητής διαδρομής και εδράζεται σε επίσης αλουμινένια καβαλέτα, ακολουθώντας τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα. Το πλάτος του προσφέρει έναν ικανοποιητικό μοχλό, που βοηθά πολύ στον έλεγχο ακόμη και σε δύσκολα τερέν.

Η σέλα είναι ενιαία, με το συνεπιβάτη να τοποθετείται λίγο πιο ψηλά σε σχέση με τον αναβάτη, ενώ διαθέτει δύο ξεχωριστές υφές στο κάλυμμα με αντιολισθητικές ιδιότητες. Ο χώρος είναι παραπάνω επαρκής και για τους δύο επιβαίνοντες, ενώ για τη σωστή στήριξη του συνεπιβάτη η σχάρα που ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό παίζει και το ρόλο των χειρολαβών.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η ουρά του Virtus 300, με τo LED φωτιστικό σώμα και φλας και την όμορφη προέκταση για τη βάση της πινακίδας, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό πίσω φτερό ώστε να μη φτάνουν νερά ή χώματα στην πλάτη του συνεπιβάτη. Άλλες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι οι αεραγωγοί πίσω από την ποδιά, τα αλουμινένια προστατευτικά στο σημείο που πατούν τα πόδια του αναβάτη και οι διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό.

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, κινητήρας του Virtus 300 αποδίδει 26 ίππους στις 8.250 στροφές και μέγιστη ροπή 24 Nm στις 7.000 στροφές. Εξαιρετική είναι και η οικονομία καυσίμου, με μέση κατανάλωση μόλις 3,7 lt/ 100 km. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 13,5 λίτρων, η αυτονομία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 364 χιλιόμετρα.

Το Virtus 300 είναι πλούσια εξοπλισμένο με στοιχεία όπως το έξυπνο σύστημα keyless με ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλα και της τάπας του ρεζερβουάρ και η έγχρωμη LCD οθόνη η οποία εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες προβάλλει και ενδείξεις όπως η πίεση των ελαστικών, η εξωτερική θερμοκρασία και οι πληροφορίες του trip computer.

Επιπλέον, το Virtus είναι εξοπλισμένο με θερμαινόμενα γκριπ (με λειτουργία τριών σταδίων), παροχή ρεύματος 12V στην αριστερή πλευρά των οργάνων και θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι στην αριστερή πλευρά της ποδιάς. Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει το κράνος του αναβάτη, ενώ η σχάρα ανεβάζει το επίπεδο πρακτικότητας.

Το Virtus 300 διαθέτει επίσης δύο δισκόφρενα (εμπρός/πίσω) με δαγκάνες της J.Juan (ακτινική μπροστά) και δίσκους τύπου “μαργαρίτα”, ενώ φυσικά υπάρχει και ABS. Οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε πέντε θέσεις, μια δυνατότητα που ελάχιστα scooters της κατηγορίας προσφέρουν.

Το πακέτο των αναρτήσεων έρχεται από την ΚΥΒ και περιλαμβάνει ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 38 mm, το οποίο προσφέρει διαδρομή 90 mm και πίσω δύο αμορτισέρ με αερίου λαδιού με ξεχωριστό δοχείο εκτόνωσης και ρύθμιση για την προφόρτιση των ελατηρίων.

Το νέο Virtus 300 διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. και η τιμή του είναι 4.545 €.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.daytonamotors.gr/model/virtus-300/.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος

ΨΥΞΗ

Υγρόψυκτο

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΙΣΧΥΣ

26 ps / 8250rpm

ΡΟΠΗ

24 Nm / 7000 rpm

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 L / 100 km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13,5 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

1940 x 780 x 1270

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1390mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

800mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

168kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 240mm +ABS
με 2πίστονη
ακτινική δαγκάνα
J.Juan (Ø25)

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 220mm + ABS
με 4πίστονη αντικριστή δαγκάνα
J.Juan (Ø25)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ανεστραμμένο Πιρούνι
38mm – 90mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο Αμορτισέρ Αερίου-Λαδιού
με ρύθμιση προφόρτισης

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

110/70-13

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

130/70-13

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement