Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μήνυση στην Tesla: Υπάλληλοι της εταιρίας έβλεπαν και μοιράζονταν μεταξύ τους προσωπικά video πελατών

Μήνυση εναντίων της Tesla σε δικαστήριο της Καλιφόρνια κατέθεσε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 ο ιδιοκτήτης ενός Model Y, μια ημέρα μετά από ρεπορτάζ του Reuters, σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι της Αμερικανικής εταιρείας από το 2019 μέχρι το 2022 μοιράστηκαν μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων, video και φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές πελατών που καταγράφηκαν από τις κάμερες που βρίσκονται ενσωματωμένες στα αυτοκίνητα της Tesla.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι κάμερες των Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής των οδηγών και των οικογενειών τους παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της εταιρίας κατά την αγορά των αυτοκινήτων της. Σε video που δημοσιοποίησε η Tesla πριν από έναν μήνα περίπου, περιγράφει τις πρακτικές απορρήτου που εφαρμόζει και ισχυρίζεται ότι από όλα όσα καταγράφονται από τις κάμερες, εξετάζει μόνο ανώνυμα δεδομένα που αφορούν την οδηγική ασφάλεια και δεν μπορούν να συνδεθούν με ένα μεμονωμένο όχημα ή ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, πρώην εργαζόμενοι της Tesla ισχυρίστηκαν πως, ενώ αυτό είναι τεχνικά αληθές, εντούτοις εκείνοι μπορούσαν να δουν το σημείο που τραβήχτηκε ένα video, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποκαλύψει πού ζει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, καθώς και ότι μεταξύ 2019 και 2022 ομάδες εργαζομένων της εταιρίας μοιράστηκαν μεταξύ τους, μέσω ενός εσωτερικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων, video και εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες αυτοκινήτων πελατών.

Μερικά μάλιστα από τα video έδειχναν τους ανυποψίαστους πελάτες σε περίεργες καταστάσεις ή σε ιδιαίτερα προσωπικά στιγμές, όπως π.χ. έναν άνδρα να πλησιάζει εντελώς γυμνός το όχημα. Οι μαρτυρίες αυτές προέκυψαν από συνεντεύξεις που έκανε το Reuters με 9 πρώην υπαλλήλους της Tesla.

“Μπορούσαμε να δούμε μέσα στα γκαράζ των ανθρώπων και τις ιδιωτικές τους περιουσίες”, παραδέχτηκε ένας πρώην υπάλληλος. Μάλιστα, πριν από περίπου τρία χρόνια, κάποιοι υπάλληλοι ανακάλυψαν και μοιράστηκαν το βίντεο ενός μοναδικού υποβρυχίου οχήματος που ήταν παρκαρισμένο μέσα σε ένα γκαράζ, σύμφωνα με δύο άτομα που το είδαν. Επρόκειτο για τη λευκή υποβρύχια Lotus Esprit είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond “The Spy Who Loved Me”. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν ήταν άλλος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος το είχε αγοράσει για περίπου 968.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2013!

Δεν είναι σαφές εάν ο Μασκ γνωρίζει το βίντεο ή ότι αυτό είχε κοινοποιηθεί. Απέφυγε πάντως να κάνει κάποιο σχόλιο όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Reuters. Όπως και η Tesla, δεν απάντησε στις ερωτήσεις που αφορούν την υπόθεση με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Από ότι φαίνεται πάντως, θα αναγκαστεί να απαντήσει στο δικαστήριο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement