Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες από ένα αυτοκίνητο; Κάποιος έψαξε και βρήκε την απάντηση

Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που επιθυμούν οι γυναίκες, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η Νοτιοαφρικανική ασφαλιστική εταιρεία 1st for Women σε συνεργασία με μέλη των βραβείων “Women’s World Car of the Year” (WWCOTY). Την ευθύνη της έρευνας, στην οποία απάντησαν περίπου 14.000 γυναίκες από όλο τον κόσμο, είχε η Σαρλίν Κλαρκ που εκπροσωπεί τη Νότια Αφρική στο θεσμό WWCOTY.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, στη δεύτερη θέση πίσω από την ασφάλεια έρχονται η ψηλή θέση οδήγησης, η πρακτικότητα, η απόδοση και η ευρυχωρία.

Το εντυπωσιακό είναι πως πολλοί θα περίμεναν το στυλ και ο σχεδιασμός να αποτελούν το σημαντικό κριτήριο επιλογής των γυναικών. Και όμως, τα αποτελέσματα έδειξαν ξεκάθαρα πως η προσέγγιση των γυναικών στην αγορά αυτοκινήτου είναι περισσότερο λογική παρά συναισθηματική.

Η Φραν Μουνιόζ μάλιστα, μέλος της κριτικής επιτροπής του WWCOTY από τη Χιλή, τονίζει ότι – αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση – οι γυναίκες βασίζονται στο κεφάλι και όχι στην καρδιά όταν πρόκειται για την επιλογή ενός αυτοκινήτου: “Οι γυναίκες είναι όλο και πιο καλά ενημερωμένες και ενδιαφέρονται πάντα να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες όταν αποφασίζουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο”, είπε σχετικά.

Συμπληρώνοντας, η Νικόλ Γουέκλιν που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στο θεσμό, λέει πως οι γυναίκες αναζητούν χαρακτηριστικά που απλοποιούν την καθημερινή ζωή, ειδικά όσες έχουν παιδιά: “Οι μαμάδες αναζητούν χώρο για τα παιδιά και όλα τα πράγματά τους, καθώς και εύκολη πρόσδεση παιδικών καθισμάτων. Προέχει οτιδήποτε κάνει τη ζωή πιο εύκολη”.

Σε άλλες περιοχές του πλανήτη ωστόσο, οι προτεραιότητες είναι αρκετά διαφορετικές. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παράδειγμα, τα οποία εκπροσωπεί Σερίν Σάμπναμ, ορισμένες γυναίκες που έχουν πολλαπλούς ρόλους στην οικογένεια, αναζητούν δύναμη, καθώς χρειάζονται ένα αυτοκίνητο που μπορεί να τις φτάσει ταχύτερα στον προορισμό τους.

Η επιτροπή των βραβείων “Women’s World Car of the Year” αποτελείται από 63 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 43 χώρες από όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Χριστίνα – Μυρτώ Σταθάκη.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement