Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Bronco έρχεται στην Ευρώπη – Σύντομα και στην Ελλάδα

Το Bronco, το τετρακίνητο SUV της Ford με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, θα διατεθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό οχημάτων και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, όπου το αναμένουμε σύντομα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αντιπροσωπείας.

Η γκάμα της ευρωπαϊκής έκδοσης θα αποτελείται από δύο εκδόσεις: την hardcore Outer Banks και στην Badlands η οποία ξεχωρίζει για τις κορυφαίες ικανότητές της σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Αμφότερες κινούνται από τον twin-turbo Ford EcoBoost V6 των 2,7 λίτρων που αποδίδει ισχύ 335 ίππων και ροπή 563 Nm. Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων (στάνταρ), ενώ υπάρχει και λειτουργία low range.

Οι προηγμένες τεχνολογίες κίνησης χαρίζουν επάξια στο νέο Bronco το προσωνύμιο “G.O.A.T.” (Goes Over Any Type of Terrain), συμπεριλαμβανομένων των εξελιγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης με μακριές και κοντές σχέσεις, του Trail Control και των έως και 7 προφίλ οδήγησης.

Το Bronco Outer Banks είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων που επιτρέπει την εναλλαγή εν κινήσει με το πάτημα του κουμπιού μεταξύ μακριών και κοντών σχέσεων.

Το Bronco Badlands προσθέτει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον εμπρός άξονα, καθώς και ένα σύστημα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού, εξασφαλίζοντας μέγιστη άρθρωση στην ανάρτηση σε απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον, ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων με αυτόματη λειτουργία επιτρέπει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 2WD και 4WD, ανάλογα με τις συνθήκες.

Έχοντας εξελιχθεί εξαρχής με γνώμονα την περιπέτεια, το Ford Bronco έχει αφαιρούμενα πάνελ αμαξώματος, ενσωματωμένα σημεία στήριξης που προορίζονται για την εγκατάσταση αξεσουάρ, καθώς και εύκολα στο καθάρισμα υλικά, όλα στο βασικό του εξοπλισμό. Η στάνταρ, αφαιρούμενη σκληρή οροφή διαθέτει επένδυση που αποσβένει τους ήχους που φτάνουν στο εσωτερικό και χωρίζεται σε τέσσερα πάνελ με ειδικές ενσωματωμένες τσάντες αποθήκευσης για τα δύο μπροστινά τμήματα.

Το εσωτερικό είναι εστιασμένο στην πρακτικότητα και περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 8’’ και μεγάλη οθόνη αφής 12’’ στο κέντρο του ταμπλό για το infotainment SYNC 4. Όλα τα Bronco, τέλος, που θα διατεθούν στην Ευρώπη θα διαθέτουν ένα αριθμημένο σήμα στο εσωτερικό με τον αριθμό σειριακής παραγωγής.

Το πρώτο Bronco παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1966. Γεννήθηκε από τα σκληροτράχηλα στρατιωτικά οχήματα που κατασκεύαζε εκείνη την εποχή η Ford και αντλούσε έμπνευση από το πνεύμα απόδοσης της Mustang, με στόχο να προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων – ένα στιβαρό 4×4 με διασκεδαστική, σπορ συμπεριφορά που βοήθησε να ξεκινήσει μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων περιπέτειας εκτός δρόμου.

Η πρώτη γενιά Bronco απέδειξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα και την ευελιξία της κερδίζοντας τον αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000 του 1969, ένα επίτευγμα που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο όχημα 4×4 μαζικής παραγωγής για περισσότερα από 50 χρόνια. Πάνω από 200.000 αντίτυπα του Bronco πρώτης γενιάς πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο Bronco κατασκευάστηκαν συνολικά σε πέντε γενιές από το 1966 έως και το 1996.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Σύμφωνα με πηγές για το ΚΥΣΕΑ σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides», η χώρα θα συμμετέχει με την φρεγάτα «Ύδρα» που...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στον προγραμματισμό του Δήμου Χίου για το έτος 2024 ήρθε να προστεθεί η πρόσληψη έκτακτου εποχικού προσωπικού υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα για τις ανάγκες της...

ΧΙΟΣ

Ο Chiosrunning Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου σεβόμενος την πολύτιμη προφορά των γυναικών στην κοινωνία καλεί όλες να γιορτάσουν μαζί την γιορτή της γυναίκας. Σας περιμένουμε την...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο  καθηγητής του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αειφόρου Διαχείρισης Υδάτων...

Advertisement