Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Kia EV9: Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό SUV – Πότε το περιμένουμε στην Ελλάδα

Το πρώτο που κάνει εντύπωση στο ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό EV9 είναι η τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία “Opposites United” της Kia, που σύμφωνα με την Κορεατική εταιρία συνδυάζει τις αντιθέσεις της φύσης και του νεωτερισμού έχοντας το βλέμμα στο μέλλον. Το Kia EV9 είναι έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του παγκοσμίως στα τέλη Μαρτίου, επιταχύνοντας το μετασχηματισμό της μάρκας που έχει θέσει ως στόχο να καταστεί “πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας”.

Μέχρι την επίσημη παρουσίασή του, η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πραγματικές εικόνες της εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης του EV9. Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρική SUV ναυαρχίδα της εταιρίας. Αναμφίβολα, η εμφάνιση του EV9 κρίνεται ξεχωριστή, φουτουριστική και στιβαρή.

Το σχήμα του διακατέχεται από απλές γραμμές, καθαρές επιφάνειες και το μοτίβο του πολύγωνου. Κυρίαρχα στοιχεία στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος είναι οι τοποθετημένοι στην άκρη κάθετοι προβολείς, η χαρακτηριστική μάσκα “Digital Tiger Face” με δύο ομάδες μικρών λαμπτήρων σε σχήμα κύβου, δίπλα σε κάθε προβολέα, αλλά και τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας “Star Map LED” που προσφέρουν ένα κινούμενο μοτίβο φωτισμού.

Στο πλάι ξεχωρίζουν τα τονισμένα τόξα των φτερών, οι χωνευτές λαβές των θυρών και η τριγωνική λογική της πίσω κολώνας, ενώ στο πίσω μέρος του SUV το βλέμμα κλέβουν τα φωτιστικά σώματα στις γωνίες που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν έως ψηλά στο τζάμι.

Το εσωτερικό του EV9 δίνει προτεραιότητα στην ευρυχωρία, την άνεση και την τεχνολογία. Το λιτό ταμπλό έχει ελάχιστους διακόπτες και φιλοξενεί 2 οθόνες 12,3 ιντσών, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία αφής για το σύστημα πολυμέσων. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρύχωρης θήκης που βρίσκεται στη βάση της.

Υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων και δύο διαθέσιμες διατάξεις: εξαθέσια και επταθέσια. Οι επιβάτες που κάθονται στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν ταυτόχρονα να ξαπλώσουν τα καθίσματα τους για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν όταν το EV9 φορτίζει.

Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να περιστραφούν εύκολα κατά 180 μοίρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να έχουν επαφή και να επικοινωνούν με αυτούς που κάθονται στην τρίτη σειρά. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν επίσης ποτηροθήκες και σημεία φόρτισης για φορητές συσκευές.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Kia EV9 είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia θα αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες για τα μοντέλα της και θα επικοινωνήσει την παγκόσμια καμπάνια με το σλόγκαν, ‘Here to reshape the way we move’. Η ναυαρχίδα της Kia αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος του έτους.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement