Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το νέο Peugeot 508 με κινητήρες 130 έως 360 ίππων

Η Peugeot αποκάλυψε το ανανεωμένο 508 το οποίο συνεχίζει να είναι διαθέσιμο με σεντάν και στέισον βάγκον αμάξωμα. Αισθητικά το νέο μοντέλο ξεχωρίζει κυρίως από το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος που υιοθετεί τη λογική του νέου 408.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Υπάρχει τρισδιάστατος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12’’ και κεντρική οθόνη αφής 10’’ για το infotainment το οποίο διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση φωνής, η δορυφορική πλοήγηση και η ασύρματη σύνδεση κινητού μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Οι χώροι παραμένουν στα ατού του γαλλικού μοντέλου, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές με πορτμπαγκάζ 487 λίτρων στο σεντάν και 530 λίτρα στο στέισον. Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Allure, GT και Peugeot Sport Engineered.

Η γκάμα κινητήρων του νέου 508 περιλαμβάνει επιλογές turbo βενζίνης, diesel και plug-in hybrid (PHEV). Στη βάση βρίσκονται ο 1.2 PureTech βενζίνης και ο 1.5 BlueHDI diesel, αμφότεροι με ισχύ 130 ίππων.

Οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις PHEV διαθέτουν μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 12,4 kWh και συνδυάζουν τον 1.6 Turbo βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Οι επιλογές είναι τρεις: με 180, 225 ή 360 ίππους.

Η ισχυρότερη επιλογή πρόκειται για την κορυφαία έκδοση Peugeot Sport Engineered, η οποία διαθέτει έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που προσδίδει το στοιχείο της τετρακίνησης στο σπορ οικογενειακό μοντέλο.

Στον τομέα της ασφάλειας και άνεσης, το νέο Peugeot 508 διαθέτει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης που προσφέρει δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 με στοιχεία όπως η κάμερα νυχτερινής όρασης που μπορεί να ανιχνεύσει ποδηλάτες, ζώα και πεζούς, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, το προσαρμοζόμενο cruise control, οι αισθητήρες στάθμευσης και η κάμερα οπισθοπορείας.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement