Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο SEAT MO 50 είναι ηλεκτρικό, οδηγείται από 16 ετών και έρχεται το 2023

Η SEAT εμπλουτίζει τη γκάμα του ηλεκτρικού σκούτερ MÓ με το SEAT MO 50, μια μικρότερης ισχύος έκδοση που είναι αντίστοιχη ενός μοτοποδηλάτου 50 κυβικών και έχει τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h, έτσι ώστε να μπορεί να οδηγείται από την ηλικία των 16, με δίπλωμα ΑΜ.

Θυμίζουμε πως η SEAT MÓ είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της SEAT, αφοσιωμένη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αστικής κινητικότητας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020 και, εκτός από ηλεκτρικά scooters και πατίνια, προσφέρει επίσης μια υπηρεσία motosharing στην έδρα της, την Βαρκελώνη.

Το νέο SEAT MÓ 50 διατηρεί όλες τις λειτουργίες των ισχυρότερων SEAT MÓ 125 και SEAT MÓ 125 Performance, αλλά είναι προσαρμοσμένο στις αστικές συνήθειες και ανάγκες μετακίνησης. Το πλήρως ηλεκτρικό scooter κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 5,5 ίππων (4 kW που φτάνει έως και τα 7,3 kW μέγιστης ισχύος) και 100 Nm ροπής, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 5,6 kWh ικανή για να προσφέρει αυτονομία έως και 172 km (σε λειτουργία ECO) με μία μόνο φόρτιση.

Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη και τροχήλατη έτσι ώστε να μπορεί να φορτιστεί είτε πάνω στο σκούτερ είτε στο σπίτι, το γραφείο κλπ. Μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 6 ώρες περίπου, από οικιακή παροχή ρεύματος.

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης για να επιλέξει: City, Sport και Eco, καθώς και όπισθεν για απλούστερους ελιγμούς. Τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω, υδραυλικό σύστημα συνδυασμένης πέδησης και σύστημα ηλεκτρικής αναγέννησης για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά την επιβράδυνση.

Παράλληλα, το MO 50 διαθέτει αρκετό χώρο αποθήκευσης για δύο κράνη κάτω από τη σέλα του, αλλά και βελτιωμένα επίπεδα συνδεσιμότητας. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για smartphone, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το ΜΟ, με πληροφορίες για ενημερώσεις θέσης και κατάστασης. Το ισπανικό eScooter ενσωματώνει επίσης δύο θύρες USB για την φόρτιση smartphone ή άλλων συσκευών κατά την κίνηση.

Το νέο SEAT MÓ 50 θα διατίθεται σε δύο χρώματα: Barcelona Grey και Tarifa Blue. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ενώ η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00 Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου «Δεν ήμουν η συγγραφέας που μάζεψε πληροφορίες από ιστορικά γεγονότα που είχαν γράψει άλλοι, αλλά τα έζησα στο πετσί μου…» ...

ΧΙΟΣ

Συνέχεια προβολών με μια υπέροχη ταινία – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/02/2024  στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ.  και ΩΡΑ 20:30 Περασμένες ζωές (Past lives) Δραματική/ Η.Π.Α. & Κορέα/ 2023/...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετράμε αντίστροφα για το τέλος και της παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024, κι αν ψάχνεις τη λύση για να ξεμπερδέψεις με δόσεις...

Advertisement