Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αποκαλύφθηκε το νέο Mitsubishi ASX: Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX αποτελεί και τον πρώτο καρπό της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη μετά την ένταξή της στη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η δεύτερη γενιά του Mitsubishi ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF του ομίλου και ουσιαστικά βασίζεται στο Renault Captur, με το οποίο δεν κρύβει τη συγγένειά του ούτε στον τομέα της εμφάνισης.

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο SUV είναι μικρές και εντοπίζονται κυρίως στην εμπρός μάσκα και τους προφυλακτήρες.

Ακόμη μικρότερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν η κάθετη μεγάλη οθόνη αφής του infotainment και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, η γκάμα κινητήρων του νέου ASX προέρχεται από το Captur. Στη βάση συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.0 Turbo βενζίνης που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 90 ίππους, ενώ πιο πάνω υπάρχει ο 4κύλινδρος 1.3 Turbo των 140 ίππων με ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid) που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η γκάμα περιλαμβάνει και δύο υβριδικές εκδόσεις. Η έκδοση Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 με δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει 145 ίππους, ενώ η Plug-in Hybrid των 160 ίππων έχει τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας σε φορτιστή ή σε οικιακή πρίζα και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 50 km.

Το νέο ASX θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2023, ενώ για το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα του νέου Colt που – κατά πως δείχνουν τα πράγματα – θα βασίζεται είτε στο Renault Clio είτε στο Nissan Micra.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement