Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Honda θα λανσάρει 10 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μέχρι το 2025

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες μέχρι το 2050, η Honda σκοπεύει να παρουσιάσει 10 ή περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025.

Στόχος της ιαπωνικής εταιρίας είναι να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων σε 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και σε 3,5 εκατομμύρια μονάδες (που αντιστοιχεί στο 15% των συνολικών πωλήσεων) έως το 2030. Παράλληλα, θα συνεχίσει να προωθεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Η γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Honda στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει:

  • Δύο ηλεκτρικά σκούτερ μοντέλα (το 2024 και το 2025).
  • Πέντε προσιτά μικρά σκούτερ και μοτοποδήλατα (Μέγιστη ταχύτητα 25km/h – 50km/h) μέχρι το 2024.
  • Τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, μεταξύ 2024 και 2025, οι οποίες θα βασίζονται στην πλατφόρμα FUN EV που βρίσκεται υπό εξέλιξη.
  • Ένα μοντέλο Kids Fun EV, που έχει σχεδιαστεί για να μεταλαμπαδεύσει τη χαρά της οδήγησης σε δύο τροχούς στην επόμενη γενιά.

Σχετικά με τη μπαταρία, που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των ηλεκτρικών οχημάτων, η Honda στοχεύει να εξοπλίσει τα ηλεκτρικά δίτροχα μοντέλα της με μία μπαταρία στερεού τύπου που εξελίσσει αυτή τη στιγμή μόνη της. Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρία θα δώσει έμφαση στην κοινή χρήση μπαταριών.

Στην Ιαπωνία για παράδειγμα, φέτος τον Απρίλιο η ENEOS Holdings, Inc. και οι τέσσερις μεγαλύτεροι Ιάπωνες κατασκευαστές μοτοσυκλετών (Honda, Kawasaki, Suzuki και Yamaha) ίδρυσαν την Gachaco, Inc., που θα προσφέρει μία υπηρεσία κοινής χρήσης τυποποιημένων μπαταριών για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από φέτος το φθινόπωρο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement