Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Lada Niva: Είναι ακόμη εδώ και ετοιμάζεται να αποκτήσει νέο μοτέρ

Μια από τις συνέπειες της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία είναι η αποχώρηση της Renault από τη Ρωσία και τη συνεργασία της με την AutoVAZ. Έτσι, η εξέλιξη της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς του Lada Niva έχει παγώσει.

Μοιραία, το προσιτό 4×4 που φέτος κλείνει 45 χρόνια στην παραγωγή, παίρνει παράταση ζωής και η AvtoVAZ ετοιμάζει μια ακόμη αναβάθμιση για το αειθαλές μοντέλο της.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας, Μαξίμ Σόκολοφ, το 2023 ένας νέος, ισχυρότερος κινητήρας θα προστεθεί στη γκάμα του Niva Legend. Πρόκειται για έναν 1.600άρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 90 ίππους και τοποθετείται ήδη σε άλλα μοντέλα της εταιρίας.

Αν τα νούμερα σας φαίνονται πολύ χαμηλά, αναλογιστείτε ότι ο υπάρχων κινητήρας των 1.700 κυβικών – ο οποίος θα συνεχίσει να διατίθεται – έχει απόδοση 83 ίππους και 129 Nm.

Η νέα έκδοση θα ονομαστεί μάλιστα Sport! Χαρακτηρισμός που πιθανότατα να συνοδευτεί από στυλιστικές αλλαγές στο κατά τα άλλα ίδιο και απαράλλαχτο σχεδιασμό του ρωσικού 4×4.

Τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη θα παραμείνουν ως έχουν, με μόνιμη τετρακίνηση που έχει δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού και 5-άρι μηχανικό κιβώτιο με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Το Lada Niva βρίσκεται στην παραγωγή από το 1977, έχοντας δεχτεί από τότε πολλές αλλά όχι σημαντικές αναβαθμίσεις. Παραμένει ωστόσο δημοφιλές για την προσιτή του τιμή, τις εκτός δρόμου ικανότητες και την αντοχή του στις δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement