Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Jeep Wrangler Willys 4xe: Με το όνομα ενός θρύλου και ακόμη καλύτερες δυνατότητες off road

Η Jeep παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου NAIAS στο Ντιτρόιτ (14-25 Σεπτεμβρίου) το Jeep Wrangler Willys 4xe, ένα Plug-in Hybrid μοντέλο εμπνευσμένο από το θρυλικό όνομα που δημιούργησε τη μάρκα Jeep, αλλά και μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων.

Το Jeep Wrangler Willys 4xe εφοδιάζεται με το γνωστό από την υπόλοιπη σειρά Wrangler 4xe υβριδικό σύστημα. Καρδιά του συστήματος είναι ένας 2λιτρος Turbo βενζινοκινητήρας που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με την μπαταρία των 17 kWh, το εξηλεκτρισμένο Willys μπορεί να κινηθεί για έως και 50 km αμιγώς ηλεκτρικά.

Για την off road οδήγηση πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac που δίνει τη δυνατότητα κίνησης σε όλους τους τροχούς κατ’ επιλογή, ακόμα και στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Τιμώντας την παράδοση του ονόματος, τo Willys 4xe αξιοποιεί μια σειρά στοιχείων που βελτιώνουν περαιτέρω τις ήδη κορυφαίες επιδόσεις του Wrangler 4xe στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Αυτές περιλαμβάνουν ειδική ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 257 mm, ελαστικά mud-terrain LT255/75 R17C, ακόμα πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, αλλά και επιπλέον προστατευτικά για το αμάξωμα.

Εξωτερικά, εκτός από τις μαύρες ζάντες των 17’’ με τα off-road ελαστικά, η μαύρη μάσκα και το χακί χρώμα δίνουν το στίγμα του εξηλεκτρισμένου Willys, το οποίο κάτω από το πίσω κάθισμα φιλοξενεί την μπαταρία των 96 στοιχείων με τάση 400 Volt και 17 kWh χωρητικότητα, απόλυτα προστατευμένη από τα στοιχεία της φύσης, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να περνά με άνεση ακόμα και από υδάτινα κολλήματα ύψους 76 εκατοστών.

Το όνομα Willys γεννήθηκε μέσα στη δίνη του 2ου Π.Π., στον οποίο έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο. Το τετρακίνητο όχημα αποτέλεσε στη συνέχεια την αφετηρία της θρυλικής μάρκας που σύντομα έγινε συνώνυμο των πολιτικών οχημάτων 4×4 και στη συνέχεια των SUV.

Σήμερα, η Jeep εκπονεί ένα δυναμικό πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030. Ήδη στην Ευρώπη το σύνολο της γκάμας των επιβατικών μοντέλων αποτελείται από εξηλεκτρισμένες εκδόσεις (e-Hybrid και Plug-in Hybrid 4xe), ενώ το 2023 αναμένεται και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το Avenger.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement