Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

MINI Aceman: η crossover εκδοχή του Mini Cooper “φωτίζεται” από χαρά όταν το πλησιάζεις

Η MINI με το Concept Aceman μας αποκαλύπτει ταυτόχρονα δύο σημαντικά νέα για τη μάρκα: τη σχεδιαστική ταυτότητα των επόμενων μοντέλων της, αλλά και ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα μπει ανάμεσα στα Cooper και Countryman.

Το Aceman αποτελεί ουσιαστικά την crossover εκδοχή του επόμενου Mini Cooper.

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ψηφιοποίησης και θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στις 23 Αυγούστου, στην έκθεση gamescom 2022 που θα γίνει στην Κολωνία και αποτελεί μια διεθνής συνάντηση προγραμματιστών, εκδοτών, ειδικών, φίλων του gaming και των Esports.

Με μήκος 4,05 m, το Aceman διακρίνεται για τις αιχμηρές γραμμές και τους τονισμένους θόλους τροχών, ενώ με ύψος 1,59 m είναι ψηλότερο ακόμη και από το Countryman.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή υπογραφή του ηλεκτρικού crossover, με τη φωτιζόμενη με LED οκτάγωνη εμπρός μάσκα, ενώ τα πίσω φώτα υιοθετούν το μοτίβο της βρετανικής σημαίας (Union Jack) που πρωτογνωρίσαμε στο τωρινό Mini hatchback. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η εντυπωσιακή σχάρα οροφής.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα, οι μοντέρνες επενδύσεις και χρώματα, αλλά και οι ψηφιακές τεχνολογίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Το δέρμα απουσιάζει εντελώς και στη θέση του υπάρχουν ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά, ενώ το κεντρικό κυκλικό όργανο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI, εδώ αποτελείται από μια οθόνη OLED που φιλοξενεί και τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων.

Ξεχωριστή υποδοχή με το MINI Companion

Το νέο MINI Concept Aceman προσφέρει μία ολιστική εμπειρία φωτισμού και ήχου που καθίσταται εφικτή χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, πριν καν ο οδηγός ξεκινήσει τη διαδρομή του. Οι προβολείς και η μάσκα, η κεντρική οθόνη και οι προβολές συνεργάζονται με αρμονία ενορχηστρωμένη με ακρίβεια για να υποδεχτούν τον οδηγό.

Το ‘παιχνίδι’ των εξωτερικών φώτων περιλαμβάνει την απεικόνιση του MINI Companion, ενός animation που βασίζεται σε αισθητήρες. Μόλις κάποιος πλησιάσει το MINI Concept Aceman, παρακολουθείται από ένα σύννεφο φωτός στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου που γίνεται πιο φωτεινό όσο πλησιάζει.

Την ίδια στιγμή, ένας διαδραστικός ήχος εκπέμπεται από τα εξωτερικά ηχεία, η ένταση του οποίου εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ του οχήματος και του χρήστη. Όταν το όχημα είναι ξεκλείδωτο, τα φώτα matrix LED στην επιφάνεια της γρίλιας προβάλλουν ένα γραφικό Union Jack.

Ταυτόχρονα, το πλαίσιο της μάσκας φωτίζεται και το φως LED matrix του δεξιού προβολέα κλείνει φιλικά το μάτι. Το animation συνοδεύεται από μία μοναδική αλληλουχία ήχων. Αυτή περιλαμβάνει τέσσερις τόνους, με τον καθένα να αντιπροσωπεύει ένα γράμμα του ονόματος της μάρκας MINI. Αυτή η αλληλουχία ονομάζεται earcon.

Όταν η πόρτα ανοίξει, ένα πολύχρωμο γραφικό προβάλλεται στο πάτωμα της περιοχής εισόδου. Μία αντίστοιχη ακτινική “έκρηξη χρωμάτων” μεγιστοποιημένων pixels εμφανίζεται ταυτόχρονα στη κεντρική στρογγυλή οθόνη του ταμπλό, συνοδεία μιας επίσης πολύχρωμης προβολής, η οποία κατευθύνεται από την επένδυση οροφής στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών.

Το σενάριο υποδοχής ολοκληρώνεται με τις λέξεις “Hey Friend” στην οθόνη και ένα ‘γεμάτο’ ήχο που ξεδιπλώνεται, όπου επικαλυπτόμενες φωνές και μουσικές σεκάνς δημιουργούν την εντύπωση μιας ευχάριστης συνάντησης.

Καλωσήρθατε στο MINI Concept Aceman!

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement