Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο DS 7: Τα TOP-5 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο γαλλικό SUV

Πέντε χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση του DS 7 Crossback, του SUV που ουσιαστικά σήμανε τη νέα εποχή της DS Automobiles ως μια αυτόνομη premium μάρκα. Τώρα, ήρθε η ώρα να δώσει τη σκυτάλη στο νέο DS7 – χωρίς Crossback αυτή τη φορά!

Αυτά είναι τα TOP-5 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο γαλλικό SUV.

Ακόμη πιο δυναμικό, το ίδιο κομψό αισθητικά

Η σχεδίαση ήταν ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του μοντέλου. Παρόλα αυτά, οι Γάλλοι σχεδιαστές τόλμησαν να επέμβουν αρκετά πάνω στο πετυχημένο σχήμα και να τονίσουν τον δυναμικό του χαρακτήρα, κυρίως στο εμπρός μέρος.

Το αποτέλεσμα είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ομάδας DS DESIGN STUDIO PARIS και της ομάδας στη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο Μιλχάουζ στη Γαλλία. Ξεχωρίζει η μεγαλύτερη και πιο επιβλητική μάσκα καθώς και η φωτεινή υπογραφή στις άκρες του προφυλακτήρα με τις φωτεινές λωρίδες DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς, στα πρότυπα του DS 4.

Πίσω έχουμε πιο λεπτά τρισδιάστατα φώτα LED με σκούρο μεταλλικό φινίρισμα και νέο πορτμπαγκάζ με πιο έντονες ακμές.

Πιο πολυτελής καμπίνα με έμφαση στα υλικά

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό του SUV, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας.

Αναλόγως την έκδοση, οι Γάλλοι έχουν προικίσει το νέο DS7 με δέρμα Nappa σε μαύρη και γκρι απόχρωση, νέες ταπετσαρίες με πρωτότυπη τεχνοτροπία στο ταμπλό και τις πόρτες, ενώσεις επενδύσεων χωρίς ή με ιδιαίτερες ραφές, όπως π.χ. μαργαριταρένιες ραφές σε λευκό και ζαφείρι, καθώς και με ένθετα που παραπέμπουν στην υψηλή ωρολογοποιία.

Φυσικά, τα καθίσματα με περισσότερο αφρό υψηλής πυκνότητας συνεχίζουν να προσφέρουν κορυφαία άνεση και να διαθέτουν λειτουργίες μασάζ και κλιματισμού.

Πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων

Η DS Automobiles είναι η μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας παράλληλα κερδίσει τίτλους στο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η σε μεγάλο βαθμό εξηλεκτρισμένη γκάμα του νέου DS 7.

Οι επιλογές που θα έχει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τέσσερις:

  • DS 7 E-TENSE 225 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης PureTech 180 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και συνδυαστική ισχύ 225 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 300 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης PureTech 200 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων στους εμπρός τροχούς, έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα 112 ίππων στους πίσω τροχούς, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ηλεκτρική τετρακίνηση (μέσω των ηλεκτροκινητήρων) και συνδυαστική ισχύ 300 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 360 Plug-in Hybrid με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης έκδοσης αλλά και με την ειδική “φροντίδα” της DS PERFORMANCE, έτσι ώστε η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 360 ίππους.
  • DS 7 BLUEHDI 130 με κινητήρα diesel 130 ίππων, κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Οι εκδόσεις E-TENSE PHEV διαθέτουν μια νέα μπαταρία 14,2 kWh που προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ στο μικρό κύκλο η αυτονομία φτάνει τα 65 χιλιόμετρα. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας

Το γαλλικό SUV είχε ήδη ένα πληρέστατο πακέτο συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης, το οποίο ωστόσο εμπλουτίζεται στο νέο DS 7.

Χαρακτηριστικές είναι τα παρακάτω τεχνολογίες:

  • DS IRIS SYSTEM: Το σύστημα infotainment είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο DS 7 με την ενσωμάτωση του DS IRIS SYSTEM. Το νέο infotainment εισάγει μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή που είναι πλήρως διαμορφώσιμη, διαδραστική με απρόσκοπτη λειτουργία και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής.
    Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12″ διαθέτει ένα μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση: για έλεγχο στη συνδεδεμένη πλοήγηση, στον εξαερισμό, στις ψηφιακές πηγές ήχου και στις πληροφορίες ταξιδιού. H οθόνη επιτρέπει επίσης την προβολή εικόνας από τις νέες ψηφιακές κάμερες υψηλής ανάλυσης εμπρός και πίσω, ενώ δίνει και πρόσβαση στις λειτουργίες Android Auto και CarPlay μέσω wi-fi.
  • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες. Η τεχνολογία αυτή είναι μοναδική στην κατηγορία, καθώς ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα.
  • DS NIGHT VISION: Μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων, ενώ υπάρχουν ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο DS 7 θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο του Μιλχάουζ και αναμένεται στην ελληνική αγορά στα μέσα του 2023.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement