Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μαραθώνιος 10.000 km χωρίς στάση του Jeep Club Hellas, από την Ελλάδα στη Νορβηγία και πίσω

Η ελληνική αποστολή Go Atlas! του Jeep Club Hellas έφερε εις πέρας ένα φοβερό εγχείρημα που αποτέλεσε την απόλυτη δοκιμασία για την αντοχή των μοντέλων της Jeep αλλά και τον ανθρώπων που συμμετείχαν.

Έβαλαν στόχο τους να ενώσουν το Νοτιότερο Άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης, το επιβλητικό Ακρωτήριο Ταίναρο στην Πελοπόννησο, με το εμβληματικό Βορειότερο Άκρο που μπορεί να φτάσει αυτοκίνητο, το Βόρειο Ακρωτήριο (Nord Kapp) στη Νορβηγία, καλύπτοντας non-stop, 10.000 km!

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα 12 μέλη της αποστολής ολοκλήρωσαν τη μαραθώνια προσπάθεια τους σε μόλις 110 ώρες, εκ των οποίων οι 103 και 15 λεπτά ήταν καθαρός χρόνος οδήγησης, ενώ οι υπόλοιπες 6 ώρες και 45 λεπτά αφορούσαν στάσεις για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων, διέλευση συνόρων και το πέρασμα με καράβι από την Εσθονία στη Φιλανδία.

Μπορεί οριακά να ξεπεράστηκε ο αρχικός δύσκολος στόχος ολοκλήρωσης σε 100 ώρες, όμως η αποστολή είχε απόλυτη επιτυχία ως προς τον πρωταρχικό της ρόλο, που ήταν ή Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών, αλλά και η προώθηση του Ελληνικού τουρισμού στις 14 Ευρωπαϊκές πόλεις απ’ όπου πέρασε το κομβόι των τεσσάρων Jeep.

Σε μια εξαιρετικά επίπονη διαδρομή, οι φίλοι της αμερικανικής εταιρίας απέδειξαν ότι τιμούν στο μέγιστο βαθμό τη φιλοσοφία της μάρκας: “Go anywhere, Do anything”. Η αποστολή που τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, έγινε εφικτή και χάρη στην υποστήριξη της Inter Cars, του ξενοδοχείου Blue Dolphin, των ελαστικών Maxxis, της κλινικής «Άγιος Λουκάς» και του Ιδιωτικού Πολυιατρείου Μαστού Breast Clinic.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τη συνεχή ενημέρωση για την πορεία των πληρωμάτων, επιμελήθηκε ο έμπειρος δημοσιογράφος, κ. Παντελής Τζερτζεβέλης, ο οποίος ακολούθησε την περιπέτεια ως μέλος της αποστολής.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement