Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW X7 επιβάλλεται με την αισθητική και τη δυναμική της

Η BMW Χ7, η ναυαρχίδα των SUV της Βαυαρικής μάρκας, δέχτηκε ένα εκτεταμένο facelift που ενισχύει το συνδυασμό επιβλητικής εμφάνισης, δυναμικότητας, πρακτικότητας και πολυτέλειας.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές εστιάζονται κυρίως στο εμπρός τμήμα, συνοδεύονται από ένα νέας σχεδίασης πακέτο M Sport, ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων έως 23 ιντσών (για πρώτη φορά από το εργοστάσιο για μοντέλο BMW) και το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οθόνης BMW Curved Display και του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8 στο εσωτερικό.

Η νέα X7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, ενώ το λανσάρισμα της στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022.

Εξωτερική σχεδίαση

Η νέα δομή του εμπρός τμήματος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία BMW, όπως οι δίδυμοι προβολείς και η μάσκα ‘νεφρών’ της μάρκας. Στη νέα μορφή τους, τα χαρακτηριστικά αυτά τονίζουν την αίσθηση ύψους του αυτοκινήτου και δίνουν μια πιο επιβλητική όψη.

Διαιρούμενες μονάδες προβολέων κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα BMW X7. Τα οριζόντια φωτεινά στοιχεία LED που τοποθετούνται ψηλότερα φιλοξενούν τα φώτα θέσης, τα φώτα ημέρας και τα φλας. Οι μονάδες LED που βρίσκονται κάτω από αυτές και αφορούν τις δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας έχουν σκούρο περίβλημα και είναι βαθιά ενσωματωμένες στην εμπρός ποδιά, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο.

Το νέο σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων adaptive matrix LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας και προσαρμοζόμενη κατανομή φωτός προσφέρει επίσης λειτουργία εμπρός φώτων ομίχλης με αυτόματο φωτισμό σε κακές καιρικές συνθήκες.

Στο πίσω μέρος, τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα απέκτησαν τρισδιάστατη μορφή, ενώ η χρωμιωμένη μπάρα που τα συνδέει περιβάλλεται από ένα κρυστάλλινο κάλυμμα.

Πακέτο M Sport

Το προαιρετικό, νέας σχεδίασης πακέτο M Sport αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα της BMW X7. Το μεταλλικό φινίρισμα M Marina Bay Blue θα διατίθεται αποκλειστικά για την έκδοση BMW M. Μία ακόμα προσθήκη στην παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων είναι το μεταλλικό Sparkling Copper Grey.

Ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών τοποθετούνται στάνταρ στη νέα BMW X7. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας και τα αυτοκίνητα που θα διατίθενται με το πακέτο M Sport προσφέρουν ζάντες ελαφρού κράματος Μ με διάμετρο 21 ιντσών, ενώ προαιρετικά διαθέσιμες θα είναι οι ζάντες 23 ιντσών.

Πολυτελής και Hi-Tech καμπίνα

Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus στη νέα BMW X7 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive. Αυτό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και περιλαμβάνει μία κυρτή οθόνη BMW Curved Display, που διαμορφώνεται από μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών.

Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive διαθέτει σαφή προσανατολισμό στη λειτουργία μέσω αφής και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών, καθώς και στην αλληλεπίδραση με τη χρήση καθομιλουμένης γλώσσας.

Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν την BMW X7 με το Apple iPhone τους μέσω ασύρματης τεχνολογίας αυξημένης προστασίας ultra-wideband (UWB).

Επιπλέον, η νέα BMW X7 επιτρέπει επίσης στους πελάτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της βελτιστοποιημένης ενσωμάτωσης smartphone, ενός εξατομικευμένου BMW ID και μιας eSIM σχεδιασμένης για τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ο νέας σχεδίασης πίνακας οργάνων με τους λεπτούς αεραγωγούς και μία φωτεινή μπάρα εσωτερικού κρυφού φωτισμού, περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό. Μαζί με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display εισάγουν ένα σύγχρονο, ψηφιακό στυλ στο cockpit της Χ7. Νέα σχεδίαση έχει επίσης ο επιλογέας ταχυτήτων.

Η γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό της νέας BMW X7 είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν οι επιβάτες και στις τρεις σειρές καθισμάτων. Η δεύτερη σειρά φιλοξενεί τρεις επιβάτες, ενώ προαιρετικά μπορεί να γίνει διθέσια με δύο εξαιρετικά άνετα ατομικά καθίσματα.

Τα comfort καθίσματα με σύστημα θέρμανσης προσφέρονται στάνταρ για τον οδηγό και το συνοδηγό. Στις Ευρωπαϊκές αγορές, η δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino προσφέρεται επίσης στάνταρ.

Στη λίστα προαιρετικών επιλογών ξεχωρίζουν η πανοραμική, γυάλινη ηλιοροφή Sky Lounge (φωτιζόμενη από μονάδες LED), το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround System και το νέας σχεδίασης Travel & Comfort System. Ενεργός αερισμός καθισμάτων και λειτουργία μασάζ προσφέρονται για τον οδηγό και το συνοδηγό, ενώ με το νέο προαιρετικό Comfort Package, τα καθίσματα στη δεύτερη και την τρίτη σειρά μπορούν να είναι θερμαινόμενα, όπως και το τιμόνι και τα υποβραχιόνια για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Νέοι κινητήρες Hybrid 48V

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ένας νέος, V8 βενζινοκινητήρας 4.4 λίτρων που κινεί την BMW X7 M60i xDrive με μέγιστη ισχύ 530 ίππους και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας βενζίνης κάνει το ντεμπούτο του στην BMW X7 xDrive40i. Αποδίδει 380 ίππους και ροπή 520 Nm, η οποία μπορεί να φτάσει τα 540 Nm με τη συνδρομή του ήπιου υβριδικού συστήματος 48 Volt.

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξακύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας της νέας BMW X7 xDrive40d, με 352 ίππους και ροπή 700 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 720 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών κινητήρων είναι η ενσωμάτωση της νέας γενιάς ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Στην τελευταία εκδοχή της, αυτή η μορφή εξηλεκτρισμού περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 12 hp και ροπή 200 Nm.

Όλοι οι κινητήρες τέλος, συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport 8 σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint, ενώ η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Προηγμένη τεχνολογία πλαισίου

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες συνεργάζεται στάνταρ με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, με στόχο τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης αλλά και την άνεση υψηλού επιπέδου στα μακρινά ταξίδια.

Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW X7 M60i xDrive περιλαμβάνει επίσης το Integral Active Steering και το σύστημα Executive Drive με ενεργή σταθεροποίηση κλίσης του αμαξώματος. Και τα δύο διατίθενται προαιρετικά για τα εξακύλινδρα μοντέλα, όπως και το πακέτο xOffroad.

Ο στάνταρ εξοπλισμός για την BMW X7 M60i xDrive περιλαμβάνει επίσης διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα.

Εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού

Τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας της νέας BMW X7 αναβαθμίζονται περαιτέρω με μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Ανάμεσά τους είναι και τα εξής:

  • Το βελτιωμένο σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο τώρα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς και επερχόμενα οχήματα που αλλάζουν πορεία.
  • Το προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης οι λειτουργίες αυτόματης υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, παρακολούθησης διαδρομής και αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών. Η επίσης νέα λειτουργία exit warning, που ειδοποιεί τους επιβάτες για κίνδυνο σύγκρουσης όταν ανοίγουν την πόρτα.
  • Το στάνταρ Parking Assistant, το οποίο περιλαμβάνει επίσης Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Σε αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν το προαιρετικό Parking Assistant Professional, η λειτουργία Reversing Assistant μπορεί τώρα να αναλάβει τον έλεγχο διεύθυνσης του αυτοκινήτου για μία απόσταση έως 200 m.
  • Το νέο Trailer Assistant που καθιστά ευκολότερη την εκτέλεση ελιγμών οπισθοπορείας όταν το όχημα ρυμουλκεί τρέιλερ.
  • Το νέο Manoeuvre Assistant το οποίο μπορεί να αποθηκεύει στη μνήμη του ελιγμούς που καλύπτουν απόσταση 200 m. Την επόμενη φορά που το όχημα θα φτάσει σε ένα απομνημονευμένο σημείο εκκίνησης, το Manoeuvre Assistant θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του ελιγμού, ελέγχοντας το γκάζι, τα φρένα και το τιμόνι καθώς και αλλάζοντας σχέση για εμπρόσθια κίνηση ή όπισθεν. Ενώ εκτελείται ο αυτοματοποιημένος ελιγμός, ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement