Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο «Ιωνικό», χωρίς την αναστολή λειτουργίας του

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Για την αθλητική υποδομή που αφορά το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των καλυμμάτων στις δύο υδατοδεξαμενές του «Ιωνικού» Κολυμβητηρίου, στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Μανάρας, γνωστοποιώντας ότι την Παρασκευή (15/4) ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη ένα μεγάλο μέρος από το υλικό έχει μεταφερθεί σε χώρο κοντά στο κολυμβητήριο, ενώ παράλληλα τα συνεργεία του αναδόχου θα βρίσκονται στο σημείο την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκινώντας όλες τις επισκευαστικές εργασίες, χωρίς την αναστολή λειτουργίας του Ιωνικού.

«Έφτασε η στιγμή υλοποίησής του. Αυτό που πετύχαμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια, με επικεφαλή τον Δήμαρχό μας, Σταμάτη Κάρμαντζη, αλλά και την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι που καταφέραμε για ένα διάστημα να έχουμε ταυτόχρονα και εργασίες για την αποξήλωση της ήδη υπάρχουσας τέντας, αλλά και λειτουργία του κολυμβητηρίου, ούτως ώστε τα ναυταθλητικά σωματεία να χρησιμοποιούν την πισίνα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα μπορούν», τονίζοντας ότι δεν γνωρίζουν το χρονικό διάστημα λειτουργίας των υδατοδεξαμενών, καθώς είναι κάτι το οποίο θα καθοριστεί από την πορεία των εργασιών και τον ανάδοχο.

Επομένως, δεν αναστέλλεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου για τους αθλούμενες παρόλο που θα παραδοθεί η εγκατάσταση στην Τεχνική Υπηρεσία και στον ανάδοχο ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες καθαίρεσης των καλυμμάτων και αντικατάστασής τους με νέα, κάνοντάς το πιο λειτουργικό και σύγχρονο για τις επόμενες δεκαετίες, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς και να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο των αθλητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί, όσο και των εθνικών – διεθνών διοργανώσεων.

«Κύριο μέλημά μας να πετύχουμε τη λειτουργία και ταυτόχρονα τη χρήση του Κολυμβητηρίου για τους χρήστες», σημειώνοντας ότι το Ιωνικό θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ παράλληλα οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 3,5 μήνες.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι μεγάλη προσπάθεια γίνεται και στη μεγάλη εξωτερική πισίνα του καταδυτηρίου, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει, με τα υλικά που έχουν παραγγείλει να βρίσκονται ήδη προς παράδοση. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι αναμένεται να είναι στη Χίο έως το τέλος του Απρίλιου, ώστε να ελέγξουν κατά πόσο είναι δυνατή η λειτουργία της εξωτερικής πισίνας.

«Πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα, διότι η συγκεκριμένη πισίνα είναι ανενεργή από το 2016, πρόκειται ένα εγκαταλελειμμένο καταδυτήριο», προσθέτοντας ότι θα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να τεθεί σε λειτουργία, ως μία εναλλακτική λύση στο κλείσιμο του εσωτερικού του κολυμβητηρίου.

Κλείνοντας, ο κ. Μανάρας υπογράμμισε ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα τόσο οι εργασίες θερμοκάλυψης, όσο και αλλαγής των κουφωμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου θα ξεκινήσει τη μελέτη που αφορά την αναβάθμιση του μηχανοστασίου του Ιωνικού, έχοντας εξασφαλίσει την πίστωση των 800.000€, για ένα μηχανοστάσιο στο οποίο δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις πάνω από 30 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος , στην επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, με θέμα το...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι βαθμοί από τις 40 κριτικές επιτροπές μόλις είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνονται από τους εκπροσώπους των χωρών στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και με σύντομο χρόνο παράδοσης είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην ελληνική αγορά η νέα Alfa Romeo Tonale. Με το πρόγραμμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η Volvo Car Hellas εξασφάλισε και διαθέτει άμεσα στην ελληνική αγορά έναν αριθμό από ετοιμοπαράδοτες εκδόσεις των SUV XC40, XC60...