Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκτός Ευρώπης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | Πρόκριση στους “16” για την Κοπεγχάγη

Η Μπάγερν επιβλήθηκε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον 1ο Όμιλο του Champions League, αφήνοντας ταυτόχρονα τους “κόκκινους διαβόλους” εκτός Ευρώπης. Στο άλλο ματς του γκρουπ, οι Δανοί επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 της Γαλατάσαραϊ και πήραν το εισιτήριο για τους “16” του Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου άφησε εκτός Ευρώπης τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας στο “Ολντ Τράφορντ” με 1-0, ενώ η σούπερ Κοπεγχάγη νίκησε εντός έδρας τη Γαλατάσαραϊ με το ίδιο σκορ (1-0) και ακολούθησε τους Βαυαρούς στους “16” του Champions League, με την “Τσιμ Μπομ” να τερματίζει στην 3η θέση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 1-0

Η Μπάγερν είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο 20λεπτο του ματς, με την κατοχή της να είναι στο 63% και να έχει 3 τελικές (2 εντός εστίας) έναντι 1 της Γιουνάιτεντ, που δυσκολευόταν να βάλει δύσκολα στον Νόιερ. Στο 27′ ο Σανέ με ωραία κούρσα μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Μάντσεστερ, όμως όταν βγήκε απέναντι στον Ονανά θέλησε να δώσει πάσα στον Μουσιάλα αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς των γηπεδούχων να απομακρύνουν σε κόρνερ. Πρωταγωνιστής σε ακόμη μία καλή στιγμή των Βαυαρών ο Σανέ, με τον Κομάν να βγάζει την ομάδα του στην κόντρα και να κάνει τη σέντρα αλλά τον Γερμανό εξτρέμ να μην βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε για να την σπρώξει στα δίχτυα στο 30′. Σε ένα πρώτο μέρος ισορροπημένο με ελάχιστες καθαρές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 0-0 με την Μπάγερν. Μόλις 3 τελικές οι γηπεδούχοι, με τη μοναδική εντός εστίας να είναι ένα σουτ εκτός περιοχής του Σο που εξουδετέρωσε ο Νόιερ, με τους Βαυαρούς να είναι πιο απειλητικοί αλλά να μην βρίσκουν γκολ στις 5 τελικές τους (2 εύστοχες).

Η πρώτη καθαρή ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο ματς ήρθε στο 49′, με το σουτ του Φερνάντες εντός περιοχής, έπειτα από γύρισμα της μπάλας από τον Άντονι, να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Βαυαρών. Ο αρχηγός των “κόκκινων διαβόλων” απείλησε ξανά στο 54′, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο “Ολντ Τράφορντ” στο 71′, με τον Κέιν να βγάζει μπαλιά-τρύπα και τον Κομάν να βγαίνει μόνος απέναντι στον Ονανά, για να τον εκτελέσει με δεξί σουτ και να κάνει το 1-0. Ο Χάρι Κέιν άγγιξε το δεύτερο γκολ για την Μπάγερν στο 83′, με την κεφαλιά του να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ονανά. Οι “κόκκινοι διάβολοι” δεν είχαν απάντηση και μοιραία γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΓΚΟΛ: – / 71′ Κομάν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53′ Άντονι, 61′ Άμραμπατ / –
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Το γκολ του Κομάν ήταν το 15ο που δέχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα περισσότερα που έχει δεχτεί αγγλική ομάδα σε φάση ομίλων Champions League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονανά, Νταλότ, Βαράν (80′ Μέινου), Μαγκουάιρ (40′ λ.τρ. Έβανς), Σο (46′ Γουάν Μπισάκα), ΜακTόμινεϊ, Άμραμπατ, Άντονι (74′ Πελίστρι), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (74′ Μετζμπρί), Χόιλουντ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Μαζραουί (46′ Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (77′ Τελ), Μουσιάλα (67′ Μίλερ), Σανέ (90′ Γκερέιρο), Κέιν.

Κοπεγχάγη – Γαλατάσαραϊ 1-0

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης η Κοπεγχάγη “άγγιξε” το γκολ, αλλά το σουτ του Άρενσεν πέρασε εκατοστά άουτ έξω από την εστία του Μουσλέρα. Η Γαλατάσαραϊ είχε την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας στα πρώτα λεπτά απέναντι στους Δανούς και στο 19′ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Ικάρντι πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Γκράμπαρα. Η “Τσιμ Μπομ” πίεζε ολοένα και περισσότερο τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με τη “λευκή” ισοπαλία.

Η Κοπεγχάγη ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο μέρος, με τον Λέραγκερ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα στο 58′, έπειτα από το γύρισμα του Ελιονούσι, για το 1-0 των Δανών! Η Γαλατά πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Δανών, που στο 90′ έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Λέραγκερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ματς έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά, αλλά η Κοπεγχάγη άντεξε και πήρε σπουδαία πρόκριση στους “16” του Champions League.

ΓΚΟΛ: 58′ Λέραγκερ / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′,90′ Γέλερτ, 86′ Λέραγκερ / 56′ Ζαχά
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90′ Λέραγκερ / –

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Ντάικς, Βάβρο, Κλάεσον, Γκονσάλβες (67′ Κορνέλιους), Ελιονούσι, Λέραγκερ, Γέλερτ, Άνκερσεν, Ατσούρι (81′ Μπόιλεσεν), Φαλκ.

Γαλατάσαραϊ: Μουσλέρα, Ανχελίνιο (78′ Γιλμάζ), Σάντσεθ, Ακτούργκογλου, Ικάρντι, Ζαχά (65′ Μπακαμπού), Τετέ (61′ Ζιγές), Αϊχάν (61′ Μέρτενς), Τορέιρα (78′ Ολιβέιρα), Μπαρντακτσί, Μπόει.

 

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement