Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας

Γράφει ο Βασίλης Μυριαγκός

Κάθε Κράτος είναι προικισμένο με διάφορα φυσικά αγαθά τα οποία οφείλει να αξιοποιεί.

Υπάρχουν χρυσός, διαμάντια, πρώτες ύλες, σπάνιες γαίες, πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( ήλιος, αέρας ) κλπ.

Πολλές φορές γίνονται συζητήσεις στην πατρίδα μας για τον φυσικό πλούτο ( πετρέλαιο και φυσικό αέριο ) που υπάρχει κρυμμένος μέσα στην γη και με ποιον τρόπο και πότε μπορεί να αξιοποιηθεί.

Όλα βεβαίως τα παραπάνω χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις ( κεφάλαια, τεχνογνωσία, μελέτες, εξειδικευμένες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, συνεννόηση με τα γειτονικά Κράτη κλπ ) για φθάσουν στην τελική τους μορφή στην κατανάλωση και να ευημερήσουν οι πολίτες και οι λαοί.

Λόγω τον Ευρωεκλογών, και όχι μόνο, που θα γίνουν σύντομα και ακούγονται διάφορα από όλους τους υποψήφιους και τα κόμματα, χρήσιμο θα είναι να μπει στις συζητήσεις και το παρακάτω γεγονός το οποίο πλέον αναγνωρίζεται από όλους, αλλά μένουμε προς τα παρόν στις διαπιστώσεις.

Υπάρχει ο «μαύρος χρυσός», το πετρέλαιο, υπάρχει όμως και το «χρυσάφι» που βρίσκεται εν αφθονία παντού και πάνω από το κεφάλι μας. Είναι ο Ήλιος.

Δίνει καθαρή και άφθονη ενέργεια, είναι φιλικός με το περιβάλλον, δεν μας τον διεκδικεί κανένας γείτονας με υφαλοκρηπίδες – ΑΟΖ – θαλάσσια πάρκα, θαλάσσια σύνορα, δεν χρειάζεται Στρατός να τον προστατεύει και δεν στερεύει ποτέ.

Αυτή λοιπόν την πηγή ενέργειας που θα αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή όλων μας, αφήνεται προς το παρόν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη.

Διαβάζουμε λοιπόν τα συμπεράσματα των Ελλήνων ειδικών επιστημόνων και των επιχειρηματιών.

  1. Η ενέργεια στην Ευρώπη συνεχίζει να είναι ακριβή
  2. Την ίδια στιγμή, ενώ έχουμε βρει τους πόρους για να καταστούμε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι ενεργειακά, υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά της ενέργειας λόγω των ελλείψεων στα δίκτυα.
  3. Κατακλυζόμαστε από ΑΠΕ σε σημείο που φτάνουμε να κλείνουμε τους διακόπτες γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε καλώδια (τις απαραίτητες διασυνδέσεις) για να μεταφέρουμε την ενέργεια. Είναι σαν να φτιάξαμε μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να ξεχάσαμε να τη συνδέσουμε με το σύστημα.
  4. Σημαντικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη συνεχίζει να είναι η γραφειοκρατία.
  5. Η ενέργεια αποτελεί μια τρομερή ευκαιρία για την Ελλάδα. Μπορούμε να γίνουμε ανεξάρτητοι και καθαροί εξαγωγείς ενέργειας.

Αυτά λοιπόν αποτελούν βεβαιότητες και πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο για να ζήσουμε καλύτερα.

Άλλοι έχουν το «χρυσάφι-πετρέλαιο» μέσα στη γή και άλλοι όπως η Ελλάδα έχει το «χρυσάφι-Ήλιο» πάνω από το κεφάλι της.

Θέλουμε αυτά να μπουν στα κριτήρια μας για να επιλέγουμε τους καλύτερους για να μας κυβερνήσουν;

Ποιος ή ποιοι θα τα κάνουν πράξη;

Στο μυαλό και στις σωστές επιλογές μας βρίσκεται η λύση.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ) ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς...

ΧΙΟΣ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση απάτης, που διαπράχθηκε προ δεκαημέρου περίπου σε βάρος ημεδαπής (82χρονης) – κατοίκου Χίου. Ταυτοποιήθηκε...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου  Ο τέταρτος μήνας του αρχαίου ρωμαϊκού ημερολόγιου με 29 ημέρες. Σήμερα είναι ο 6ος μήνας του χρόνου και έχει 30...

ΧΙΟΣ

Aνοιχτή επιστολή ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου προς τον Δήμαρχο Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου από την αρχή της κρίσης με...

Advertisement