Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπάρχει ενημέρωση από την ΕΜΧ στους μαστιχοπαραγωγούς πριν και μετά από μια έκτακτη γενική συνέλευση;

Γράφει ο Βασίλης Μυριαγκός, Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Α.Σ Νενήτων

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εκπροσωπεί χιλιάδες μαστιχοπαραγωγούς οι οποίοι κοπιάζουν σκληρά μέσα στα χωράφια.

Ελάχιστη υποχρέωση του Διοικητικού Συμβουλίου της είναι η πλήρης και η έγκαιρη ενημέρωση των μαστιχοπαραγωγών, όταν τα χρήματά τους πρόκειται να δαπανηθούν και να επενδυθούν για κάποιο σκοπό.

Αυτό απαιτεί η καταστατική και η Δημοκρατική διαδικασία.

Έκτακτη Συνέλευση γίνεται όταν κινδυνεύουν άμεσα τα συμφέροντα της ΕΜΧ, η υπάρχει κάποιος άλλος κατεπείγον λόγος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΧ στην υπ´ αριθμ. 2052-18/01/2024 συνεδρίαση του αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Συνέλευση των αντιπροσώπων την 11/2/2024 ημέρα Κυριακή με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα ημερήσιας διάταξης:

  1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Mediterra Α.Ε ( Εισηγητής ο πρόεδρος ΕΜΧ )

Κλήθηκαν λοιπόν οι αντιπρόσωποι της ΕΜΧ σε μία έκτακτη γενική συνέλευση χωρίς να υπάρχει μαζί με την πρόσκληση που έλαβαν καμία έγγραφη εισήγηση, κανένα επενδυτικό σχέδιο, καμία παρουσίαση οικονομικών στοιχείων και το σπουδαιότερο χωρίς να υπάρχει πριν καμία ενημέρωση στα μέλη των πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών, για ένα τόσο μεγάλο θέμα και ένα τόσο μεγάλο ποσό που πρόκειται να επενδυθεί ( άνω του 1.000.000 € με δανεισμό από την τράπεζα ).

Τίθενται ερωτήματα, που είναι σοβαρά και αρκετά.

Οφείλεται, για τους μαστιχοπαραγωγούς που δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα, να απαντηθούν για ευνόητους λόγους.

Η απόφαση που ελήφθη ποια είναι και σε ποιο ύψος είναι το τελικό ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η Γ.Σ;

Θα εκτελεστεί η απόφαση της άμεσα;

Τι μεσολάβησε από την πρόσκληση με αυτό το μοναδικό θέμα και την ΜΗ ΛΗΨΗ συγκεκριμένης απόφασης ως όφειλε η Γενική Συνέλευση σύμφωνα με την πρόσκληση προς τα μέλη της;

Είναι νόμιμη αυτού του είδους η απόφαση μιας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης;

Υπάρχει επενδυτικό σχέδιο για το που θα πάνε τα χρήματα;

Γιατί να βγουν αυτά τα χρήματα από τις τσέπες των Μαστιχοπαραγωγών και να μη διανεμηθούν ως πλεόνασμα;

Γιατί να δώσει μία λευκή Επιταγή η Γ.Σ προς το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει σε άγνωστο χρόνο μετά από καιρό το τι θα κάνει;

Γιατί να μη γίνει μία έκτακτη γενική συνέλευση μετά από ένα χρονικό διάστημα όταν προκύψουν τα δεδομένα εκείνα και ωριμάσουν οι συνθήκες που θα πρέπει να γίνει αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;

Διαπιστώνεται για μια ακόμα φορά ότι τα μέλη των πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν ενημερώνονται για τόσο σοβαρές οικονομικές αποφάσεις.

Η διαδικασία αυτή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Meditera συζητείται ανεπίσημα και όχι θεσμικά από πέρσι και ξαφνικά σε μία έκτακτη γενική συνέλευση μπαίνει ως θέμα χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους παραγωγούς των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Έτσι προσπάθησαν να τροποποιήσουν και τα καταστατικά με την είσοδο των επενδυτών, αλλά ευτυχώς αποτράπηκε την περίοδο εκείνη.

Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες από το ΔΣ της ΕΜΧ και οι αντιπρόσωποι μαζί με τα μέλη των Αγροτικών Συνεταιρισμών να ενημερώνονται με επαρκεί οικονομικά στοιχεία εγγράφως προτού ληφθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Το μαστίχι είναι ένα δύσκολο και κοπιαστικό προϊόν και δεν προσφέρεται για οικονομικά παιχνίδια ερήμην των μαστιχοπαραγωγών.

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Είναι κρίμα για την μαστίχα το καμάρι της Χίου, να αποφεύγει το ΔΣ της ΕΜΧ την ενημέρωση όλων των μελών του, προτού ληφθούν μέγιστες οικονομικές αποφάσεις.

Επίσης καλό θα είναι να παρέμβει άμεσα ο Πρόεδρος της ΕΜΧ προς την meditera και να σταματήσουν οι νομικές ενέργειες, σχετικά με το αμάξι 4χ4 που έχει παραχωρηθεί από την meditera προς την εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας της ΙΩΝΙΑΣ και ζητείται η επιστροφή του.

Ανάστατοι είναι όλοι οι εθελοντές τους οποίους οφείλουμε να βοηθούμε και να ενισχύουμε με εξοπλισμό.

Το πυροσβεστικό επιβάλλεται να μείνει στους εθελοντές που προστατεύουν όλους μας, και το μαστίχι, από τις φωτιές.

ΥΓ: ουδεμία ενημέρωση υπήρξε πριν την έκτακτη ΓΣ στα μέλη του ΑΣ Νενήτων και φαντάζομαι ότι κανένα μέλος μας θα έχει αντίρρηση στην οποιαδήποτε πρόοδο και ανάπτυξη του μοναδικού αυτού προϊόντος.

Η μακρόχρονη ιστορία του ΑΣ Νενήτων έχει αποδείξει ότι στηρίζει πάντοτε την καινοτομία,την πρόοδο και την εξέλιξη της μαστίχας.

Μην σας τρομάζει η διαφάνεια και η πλήρης ενημέρωση των μαστιχοπαραγωγών.

Την δικαιούνται και την αξίζουν.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν φυτρώνει στα γκαζόν των κινηματογραφικών γηπέδων νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, και είναι και αξιόλογη, όλα τα άλλα μοιάζουν παράσιτα. Στην ταινία «Οι...

Advertisement