Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όνομα με αξία!

Γράφει ο Παντελής Μπουρνιάς, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” με τον Κώστα Μουτζούρη

Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε ως Παντελή Μπουρνιά γιο του Διαμαντή και της Πηνελόπης, αδελφό της Αμαλίας και της Ισαβέλλας Μπουρνιά, με καταγωγή από τα Λιβάδια και το Βροντάδο. 

Είμαι παντρεμένος με τη Τζένη (Ευγενία) Παγιαζήτη, πατέρας του Διαμαντή (13 ετών) και της Πηνελόπης (4 ετών).  

Το 2009 ίδρυσα την εταιρεία Θεμελιοτεχνική, στην οποία είμαι Διευθύνων Σύμβουλος και η οποία λειτουργεί απερίσπαστα μέχρι σήμερα.  Η εταιρεία ασχολείται με τους τομείς των Real Estate, Κατασκευαστικών, Τεχνικών, Ενεργειακών και Αναπτυξιακών Έργων.

Στις προηγούμενες εκλογές αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα προκειμένου να συμβάλλω ενεργά στην σταδιακή και με πρόγραμμα επίλυση διαφόρων δύσκολων ζητημάτων του τόπου με σχέδιο και όραμα. Πιστεύω σε ένα μεγάλο βαθμό σταθήκαμε άξιοι των περιστάσεων! 

Ζω και εργάζομαι στη Χίο την οποία υπεραγαπώ. Γνωρίζω καλά τα ζητήματα που μας απασχολούν όλους, ως πολίτες, γονείς, αδέλφια, παιδιά, κατοίκους του Βορείου Αιγαίου τα οποία δεν έχουν χρώματα είναι κοινά για όλους, γι’ αυτό διεκδικώ για δεύτερη φορά την ψήφο σας, καθώς βάζω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Κώστα Μουτζούρη, «Άλμα Ανάπτυξης» προκειμένου και πάλι να σας εκπροσωπήσω και να κατέχω ενεργό ρόλο στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Οι προκλήσεις δεν εκλείπουν συνεχίζουν να υπάρχουν, πάρα το ότι καταφέραμε με σκληρή δουλειά, εργατικότητα και όραμα, σαν συνδυασμός (Άλμα Ανάπτυξης) με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζούρη να ανεβάσουμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τη 12η θέση ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες στην 5η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων, αλλά οι προκλήσεις συνεχίζουν.  

Με τις γνώσεις που έχω της Μηχανικής, αφού φοίτησα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, είμαι κάτοχος διπλώματος Μηχανικής,  καθώς τις σπουδές Διοίκησης λόγω σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο, την εμπειρία μου στο Real Estate & Development,  Μελετών, Επιβλέψεων και Κατασκευών σε Διεθνές Επίπεδο, σας ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω να εργάζομαι για την εξεύρεση λύσεων στα χρόνια προβλήματα, με ευθύνη εμπιστοσύνη ειλικρίνεια συνέπεια και συνέχεια χωρίς να κρύβω τις δυσκολίες ή τα προβλήματα.   

Τότε με τιμήσατε εκλέγοντάς με πρώτο σε ψήφους Περιφερειακό Σύμβουλο στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και σας ευχαριστώ για αυτό! 

Η τιμή αυτή μετουσιώθηκε σε τεράστια ευθύνη να ανταπεξέλθω στους ρόλους που κλήθηκα να διαδραματίσω στη συνέχεια,  τόσο ως  Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου (ομόφωνα) αλλά και ειδικά ως Αντιπεριφερειάρχης «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού» Βορείου Αιγαίου, αλλά σε ζητήματα καυτά του τόπου μας πολλές φορές με προσωπικό κόστος. 

ΜΕΛΟΣ ΣΕ:

  • Είμαι μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου από το 2016
  • Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμωνος Λιβαδίων
  • Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηματομεσιτών
  • Ο Εκπρόσωπος των Κτηματομεσιτών Χίου στο Επιμελητήριο Χίου

Αρμοδιότητα Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

  • Υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και εργασιών ΙΡΙΔΑ από 4.7.2022 για την διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και των υπηρεσιών μεταξύ των.
  • Μεταφορά των βασικών εφαρμογών της Περιφέρειας στο Κυβερνητικό Νέφος (G-Cloud) για την ασφαλέστερη αποθήκευση και ασφάλεια των εγγράφων.
  • Το 2022 σχεδόν το σύνολο των συσκέψεων – συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης (πλατφόρμα e-presence) με τεράστια εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
  • Ημερίδα στη Χίο για Ψηφιακούς Νομάδες προκειμένου να γίνει η Χίος κέντρο (HUB) προκειμένου άνθρωποι να εγκαθίστανται να ζουν στο Βόρειο Αιγαίο και να εργάζονται ηλεκτρονικά από απόσταση σε άλλα μέρη.
  • Δημιουργία Κατάλληλων προδιαγραφών για  την εγκατάσταση Ψηφιακών  Νομάδων.
  • Η μοναδική Αντι-περιφέρεια «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» η οποία   ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες βραβεύτηκε με το  SMART CITIES Award 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο για END to END Ψηφιακές Λύσεις για την e-μετάβαση. 
  • Συντονισμός για  την υλοποίηση εγκατάστασης σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για όλο το Βόρειο Αιγαίου, προκειμένου να μειωθούν ρύποι και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Αρμοδιότητα Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού 

  • Επιστολή  στο Υπουργείο για τους Δασικούς Χάρτες προκειμένου μέσω Δασαρχείου να παραταθεί η επιβεβαίωση χωραφιών ως καλλιεργήσιμα.
  • Με προσωπικές μου ενέργειες έγινε η αρχή  προκειμένου η Χίος να ενταχθεί στο  διεθνές δίκτυο Γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ πράγμα που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη Χίο.
  • Βασικό επίτευγμα Αρμοδιότητας Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του έτους που πέρασε ήταν ότι το 2022 εγκρίθηκε το Περιφερειακό  Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.  
  • Πρόκειται για την σχεδίαση για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή που αποτελεί υποχρέωση των Περιφερειών βάσει του Εθνικού Σχεδίου που έχει εγκριθεί ήδη από το 2016.  
  • Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο και ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Κλιματική Αλλαγή και βασισμένο στο εγκεκριμένο ΠεΣΠΚΑ μαζί με το πράσινο ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ένωση Περιφερειών και ΚΕ.ΔΕ.

Αρμοδιότητα σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού

  • Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης για την εθνική παρέλαση της 25η Μαρτίου.
  • Για πρώτη φορά επίσκεψη με όλους τους εκπροσώπους, φορείς  και  τα σωματεία του Βορείου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α προκειμένου να πολιτογραφηθούν, να επενδύσουν στην Ελλάδα και ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο και να ενθαρρυνθούν να επισκεφθούν για καλοκαιρινές διακοπές τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο ειδικά μετά τη πανδημία του COVID-19, πράγμα που ενίσχυσε δυναμικά την οικονομία σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.
  • Επίσκεψη  στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο. 
  • Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρου στη Χίο.
  • Επίσκεψη Αμερικανού Πρέσβη κ. Pyatt στη Χίο, στα έργα υδροδότησης της Βόρειας Χίου που χρηματοδοτήθηκαν την δεκαετία του 1950 από το Σχέδιο Marshall.
  • Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου ελληνισμού και δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκη για την ψήφο των αποδήμων.
  • Εκπροσώπηση στην παραλαβή υλικού αξίας 800.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Χίου.
  • Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Χίων.
  • Συνάντηση με Κινέζο Πρέσβη.

“Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. 

Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. 

Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει”. Νίκος Καζαντζάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement