Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι λέει η Τεχνητή Νοημοσύνη για τον καύσωνα

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης 

Μετά από ένα δύσκολο τριήμερο καύσωνα,  έρχεται και νέο κύμα. Ζήτησα από ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης να μας δώσει κάποιες συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης, τις οποίες και παραθέτω:

Πίνετε πολλά υγρά. Είναι σημαντικό να μένετε ενυδατωμένοι όταν κάνει ζέστη, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε διψασμένοι. Πίνετε άφθονο νερό, χυμό, τσάι και άλλα υγρά.
Φορέστε ελαφριά ρούχα. Αποφύγετε να φοράτε βαριά, σφιχτά ρούχα που εμποδίζουν το δέρμα σας να αναπνεύσει. Φορέστε ελαφριά, βαμβακερά ρούχα που θα σας κρατήσουν δροσερούς.
Μείνετε σε δροσερό περιβάλλον. Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε να βγείτε έξω όταν κάνει πολλή ζέστη. Αν πρέπει να βγείτε έξω, παραμείνετε σε δροσερά μέρη, όπως το σπίτι, το γραφείο ή το εμπορικό κέντρο.
Μείνετε στη σκιά. Αν πρέπει να βγείτε έξω, αποφύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο. Μείνετε στη σκιά των δέντρων, των κτηρίων και άλλων αντικειμένων.
Κάντε συχνά διαλείμματα. Αν βρίσκεστε σε ένα ζεστό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάντε συχνά διαλείμματα για να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε. Πιείτε ένα ποτήρι νερό, κάθισε σε ένα δροσερό μέρος ή κάντε ένα ντους.
Ενημερωθείτε για τις προειδοποιήσεις για καύσωνα. Ελέγξτε τις ειδήσεις και τα δελτία καιρού για να ενημερωθείτε για τις προειδοποιήσεις για καύσωνα. Αν υπάρχει προειδοποίηση για καύσωνα, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθείτε.
Αν αισθάνεστε ζέστη, αφυδατωμένοι ή δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Νομίζω μια χαρά τα λέει και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί- κυρίως οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement