Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χιακό Πολιτιστικό “Ξέσπασμα” – Στο προσκήνιο και οι Βρονταδούσοι ναυτικοί

Του Αριστείδη Ζαννίκου

Εντυπωσιάζει πάντες το φετινό Παγχιακό πολιτιστικό “ξέσπασμα”. Εκδηλώνεται με ευφάνταστους τρόπους τόσο στη Χίο όσο και στις Οινούσσες και τα Ψαρά. Συμπολίτης το παρομοίασε με την “εκτίναξη” συμπιεσμένου ελατηρίου που, στην προκειμένη περίπτωση, είχε υπερπιεσθεί επι δυόμισι χρόνια λόγω κορωνοϊού.

Είναι απολύτως φυσικό, στο πολιτιστικό αυτό “ξέσπασμα” να συμμετέχει και ο Βροντάδος. ΦΟΒ, ΠΕΚΕΒ και “Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου” έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρχει δεκαήμερο χωρίς κάποια αξιόλογη εκδήλωση.

Από κοντά, για πρώτη φορά, και το “Σωματείο Συντ/χων Ναυτικών  Βροντάδου”. Επί μήνες ετοιμάζει τη δική του εκδήλωση, που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 17 Αυγούστου στην πλατεία του “ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ”. Προβολή βίντεο και παρουσίαση βιβλίου με δεκάδες διηγήσεις ναυτικών μας, (που βίωσαν και συμμετείχαν ενεργά στα θετικά και αρνητικά του μεταπολεμικού “ΘΑΥΜΑΤΟΣ” της Εμπορικής μας Ναυτιλίας) αλλά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, έκθεση έργων Βρονταδουσίων καλλιτεχνών, περιλαμβάνει το όλο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει στις 7,30 μ.μ. με τρισάγιο που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος στη μνήμη των απολεσθέντων, εν πολέμω και ειρήνη ναυτικών μας.

Η Ελλάδα συνολικά και ειδικότερα η Χίος και ο Βροντάδος, οφείλουν πολλά, πάρα πολλά, στους ναυτικούς μας, “ζώντας τε και κεκοιμημένους”. 

Ραντεβού λοιπόν όλοι και όλες στην πλατεία “ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ” το απόγευμα 17 Αυγούστου προς απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στους “ανδρείους των θαλασσών”.

Υ.Γ. Χαρά και συνάμα υπερηφάνεια μας προκάλεσε η πρόσφατη βράβευση, από τα “Ναυτικά Χρονικά” του αγαπητού Αντώνη Δ. Φαράκλα ως “καλύτερου ναυτικού μάνατζερ” έτους 2022. Απολύτως δίκαιη βράβευση ενός (χαμηλών τόνων) πανάξιου τέκνου του Βροντάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

Advertisement