Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η “καλύτερη κυβέρνηση” ή “χούντα Μητσοτάκη”;

Του Αριστείδη Ζαννίκου

Ο Απόστολος Σπυρόπουλος, παιδί του μακαρίτη Ροβέρτου Σπυρόπουλου, διαχρονικού μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ), είναι ένας ταλαντούχος νέος πολιτικός. Έτσι τουλάχιστον δηλώνουν όσοι τον γνωρίζουν. Η Φώφη Γεννηματά τον είχε χρήσει υπεύθυνο του “Τομέα Πολιτικής” του ΠΑΣΟΚ.

Στις 28 του περασμένου μήνα, ο Σπυρόπουλος,-που όλοι περίμεναν ότι θα είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,- τα “βρόντηξε” αποχωρώντας από το Κίνημα.

Κάποιοι, βιάστηκαν να πουν ότι, ο Απόστολος, όπως και άλλοι στο παρελθόν, “τα βρήκε” με τον Αλέξη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ραδιοφωνική δήλωσή του, ο ίδιος, είπε και τα εξής, ως απάντηση στις εικασίες:

ΠΡΩΤΟΝ ότι δεν προσχωρεί σε κανένα Κόμμα και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι, κατά την άποψή του, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τα λάθη της, είναι η καλύτερη (μεταμνημονιακή) Κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν τη σημασία και την αξία τους, μιάς και προέρχονται από ένα νέο πολιτικό και μάλιστα άφθαρτο. Και έχουν μεγαλύτερη αξία αν συγκριθούν με, καθημερινές, δηλώσεις άλλων (σιτεμένων) πολιτικών, που επίσης έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, για να στεγαστούν στον ΣΥΡΙΖΑ στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρω τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ), τον Χρήστο Σπίρτζη, τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Μάρκο Μπόλαρη και βεβαίως τον, πάντα εριστικό, Γιάννη Ραγκούση, που μάλιστα, προ ετών, διεκδίκησε μέχρι και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ !! ΄Ολοι αυτοί, πρώην φανατικοί Πασόκοι, μαζί με άλλους, προσπαθούν σήμερα να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι, περίπου, τον κυβερνά μια “Χούντα”, η “Χούντα του Μητσοτάκη”!!

Την ίδια ώρα, σύντροφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δική τους (των πρώην Πασόκων) ανοχή, (προφανώς και συμφωνία), δηλώνουν ότι, αν συμβεί, το ΠΑΣΟΚ να “τα βρει” μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία (προκειμένου να αποτραπεί μια επικίνδυνη για τη Χώρα ακυβερνησία), αυτό θα “οφείλεται σε “εκβιασμό” του Ανδρουλάκη”!

Με άλλα λόγια, οι του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοούν ότι, πιθανά, υπάρχει κρυφό “αμάρτημα” του Ανδρουλάκη, που το γνωρίζει ο Κυριάκος και άρα θα τον εκβιάσει!!

Τί να πει κανείς; Ο πολιτικός πολιτισμός στον καιάδα. Η πολιτική ηθική στο απόσπασμα. Ύψιστο αξίωμα το κυνικό “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Πρώην Πασόκοι κατά των νυν με “γεννιτσαρική” νοοτροπία. Κτυπούν το πρώην Κόμμα τους, το νέο αρχηγό του, τους πρώην συντρόφους τους, μήπως και τους εξαναγκάσουν εκβιαστικά να σκύψουν (πολιτικά) το κεφάλι, ευθυγραμμιζόμενοι με τις προσταγές, τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ!! “O tempora , o mores” (ω καιροί, ω ήθη), κατά την Λατινική ρήση.

Τα παραπάνω γράφονται για να τονισθεί κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας. Πρώην μέλη ή προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται σήμερα και δίπλα στον Πρωθυπουργό. Ενδεικτικά αναφέρω τους Χρυσοχοΐδη, Πιερρακάκη, Μενδώνη, Σκέρτσο, Θεοδωρικάκο, Τσακλόγλου. Άκουσε κάποιος, άκουσε κάποια, έστω και έναν εξ αυτών, να καταφέρεται με δριμύτητα κατά πρώην συντρόφων του και κατά του ΠΑΣΟΚ; Νομίζω η απάντηση είναι “όχι”.

Άλλο ήθος, άλλη νοοτροπία, πιθανά θα μου πείτε. Και μάλλον έτσι είναι.

΄Ισως (και) αυτό να εξηγεί την, δημοσκοπικά τουλάχιστο,εκφρασμένη, επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των Πασόκων, να συμπράξει το Κόμμα τους (αν βέβαια τούτο απαιτηθεί), με τη Νέα Δημοκρατία και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν άραγε άδικο όσοι σκέπτοναι έτσι συναπαρτίζοντας με άλλους το Αντισύριζα μέτωπο;

΄Ισως βέβαια, να ερωτήσει κάποιος καλόπιστα και, κυρίως, Χριστιανικά:

-Μα είναι σωστό, να πορευόμαστε, ως Χώρα, εσαεί, βάσει του σκληρού δόγματος “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”; Μήπως θα πρέπει να δεχθούμε την Χριστιανική προτροπή “αν κάποιος σε χαστουκίσει από το ένα μάγουλο, γύρισέ του και το άλλο;”

Φίλοι αναγνώστες, στον σκληρό χώρο της πολτικής, θρησκευτικές διδασκαλίες, καλώς ή κακώς, δεν τυγχάνουν εφαρμογής. Γι΄αυτό και οι του ΣΥΡΙΖΑ, ας μην περιμένουν ότι, μετά το πρώτο “χαστούκι” που έδωσαν (και δίνουν τώρα) στο ΠΑΣΟΚ, αυτό θα τους γυρίσει και το άλλο μάγουλο. Βέβαια, στην πολιτική, έχει ισχύ το γνωστό, “ποτέ μην λες ποτέ”. Όλα μπορεί να συμβούν… Ας το κρατήσουμε λοιπόν κι αυτό, ενώ βαδίζουμε προς πολύ κρίσιμες Βουλευτικές εκλογές, με τους απέναντι να καραδοκούν και κάποιους πολιτικούς μας, να υπονομεύουν το, αναγκαίο αραγές εσωτερικό μέτωπο με τρόπο, Εθνικά άφρονα και αναίσχυντο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη συναυλία της Χορωδίας της Ενώσεως Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας, που παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην Άλωση...

ΧΙΟΣ

Η χορωδία του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού  Συλλόγου Λιβαδίων ‘ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ’  κατάφερε να αγγίξει όχι μόνο τις ψυχές αλλά και τα αυτιά όλων...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρευρέθηκε, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στην εκδήλωση για τη δημιουργία «Σχολής Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στην κοινότητα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο Σύλλογος...

Advertisement