Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρατήστε τον θεσμό της δημοτικής αρχής μακριά από πολιτικές μηχανορραφίες

Γράφει ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης, Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.    

Είναι τοις πάσι αποδεκτό ότι το «νερό» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Χίου και ουσιαστική συνιστώσα ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας.

Είναι επίσης πραγματικότητα, αν και δεν το έχουμε επαρκώς συνειδητοποιήσει πολιτικοί και πολίτες, ότι οι μεγαλύτερες αστοχίες της πολιτικής διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια συναντώνται στην αντιμετώπιση του υδρευτικού και αρδευτικού. Εντούτοις κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τις κυβερνήσεις ότι δεν διέθεσαν πόρους για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες λάθος επιλογές που σπατάλησαν πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνευ αποτελέσματος: Νερό Ναγού, Κόρης γεφύρι, υδατοδεξαμενές Φυρόλακα και Σαραπιό, αφαλάτωση της περιοχής ΔΕΗ η οποία υπολειτουργεί αλλά και μικρές εγκαταλελειμμένες υδατοδεξαμενές στην περιφέρεια..

Και αφού η Χίος έχει αφεθεί για χρόνια στο έλεος του Θεού να πιει και να ποτιστεί, συγκαλείται έκτακτη «ευρεία» σύσκεψη (από δυο άτομα) στον προθάλαμο των εθνικών εκλογών και στην εκπνοή της δημοτικής θητείας για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. 

Κακώς; όχι θα έλεγε ο καλόπιστος. Αλλά τι αποφάσισε η σύσκεψη; Αναζήτηση 2,535 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 1,650 εκ. για νέες αφαλατώσεις, οι οποίες ό τι μαγειρέματα και να γίνουν, και αν έρθουν, και αν δουλέψουν, θα περάσουν 2-3 χρόνια. Αγορά βυτίων 270.000 ευρώ (δεξαμενόπλοιο θα πάρουν;), προσλήψεις (σιγά μη δεν έκαναν) 70.000 ευρώ για το 2023 και φυσικά διαφημίσεις για το επόμενο διάστημα στα ημέτερα ΜΜΕ (εκλογές έχουμε) ύψους 35.000 ευρώ.

Και θέλουν να πιστέψουμε ότι με αυτό το θέατρο που παίζουν και με αυτά που δρομολογούν ηθα ανακουφιστούμε, ότι θα αντιμετωπίσουν ρηξικέλευθα την διαφαινόμενη φετινή λειψυδρία. 

Αγαπητοί δεν «τσιμπάμε». Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι κινήσεις εντάσσονται σε συγκεκριμένο ανέντιμο πολιτικό σχέδιο ανάδειξης από «μηχανής θεού σωτήρα» και αυγάτισης του τζίρου προμηθειών του Δήμου. 

Πληροφορίες εμφανίζουν σε έντονη δραστηριότητα μηχανισμό (αμφίδρομης πολιτικής ενίσχυσης….) εξαγοράς συνειδήσεων με την υπόσχεση εύρεσης εργασίας/διορισμός ορισμένου χρόνου σε μέλη οικογενειών (από την μια όχθη της συνεργασίας….) με την προϋπόθεση ενυπόγραφης δήλωσης συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο (της άλλης όχθης….) του δήμου.

Τούτων δοθέντων και προκειμένου να διατηρηθεί ηρεμία και πολιτικός πολιτισμός που αρμόζει στο τόπο μας σταματήστε τις αθλιότητες και κρατήστε τον Δήμο μακριά από μηχανορραφίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σωκράτης Συριώδης Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο τόσο για την ανθρωπότητα όσο και για την χώρα μας, ίσως η σκέψη για την...

ΧΙΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά. Ο Γιώργος Ρωμανιάς φίλος του Εργατικού Κέντρου Χίου συνέβαλε καθοριστικά με...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η περιοδεία της παράταξης «Σύμπραξη Δημιουργίας για τη Νέα Χίο». Την Κυριακή (1/10) ο Σταμάτης Κάρμαντζης και υποψήφιοι του συνδυασμού...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν  Παρασκευήν, 6ην  Ὀκτωβρίου 2023, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ...

Advertisement