Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Κάνει πρόβες “Πρωθυπουργικού ή Προεδρικού Κοστουμιού;”

Του Αριστείδη Ζαννίκου

Υπάρχει ρήση που λέει ότι “ο άνθρωπος σχεδιάζει και ο Θεός γελά”. Έχει τη σημασία της και περικλείει σοφία. Όμως, έστω και έτσι, κάθε άνθρωπος, πάντα, κάτι σκέπτεται και κάτι σχεδιάζει για το μέλλον. Το ίδιο άλλωστε κάνουν επιχειρήσεις, σωματεία, κόμματα και, ασφαλώς τα Κράτη.

Τα δύο τελευταία (Κόμματα και Κράτη), συνήθως “σχεδιάζουν για μας αλλά χωρίς εμάς”. Δηλαδή “χωρίς τον ξενοδόχο”.

Ενίοτε, τα σχέδιά τους υλοποιούνται, είτε προς όφελος είτε προς ζημία του “ξενοδόχου”. Άλλα, κάπου σκοντάφτουν και μένουν σε συρτάρια άχρηστα.

Εδώ και πολλούς μήνες, υπάρχουν ενδείξεις ότι, κάποιοι “μηχανικοί” ντόπιοι και ξένοι, επεξεργάζονται σχέδιο που, αν υλοποιηθεί, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν θα βγει σε καλό της Πατρίδας μας γενικά και ειδικώτερα των νησιών που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Το σχέδιο, κατά που γράφεται σε διάφορα ΜΜΕ, προβλέπει περίπου τα εξής: Επειδή η εκλογή βιώσιμης Κυβέρνησης, κατά τις προσεχείς εκλογές, είναι από δύσκολη έως αδύνατη, και επειδή, Τουρκία και Ελλάδα, θα πιεστούν (μετεκλογικά) “να τα βρουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις”, χάρη της Δυτικής Συμμαχίας, και επειδή αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνη της καμία Ελληνική Κυβέρνηση, γι΄αυτό και, αφού “κοντίνουν”, ηθικά και πολιτικά, τον τωρινό Πρωθυπουργό, άρα και τη Νέα Δημοκρατία, θα επιδιώξουν, έντεχνα, αλλά ΠΙΕΣΤΙΚΑ, τον σχηματισμό “Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας”. Μιά τέτοια Κυβέρνηση θα μπορούσαν να την συγκροτήσουν (και να τη στηρίξουν), ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ένα τμήμα της Νέας Δημοκρατίας, που, φανερά ή κρυφά, εχθρεύεται σφόδρα τον Κυριάκο.

Αν το σχέδιο υλοποιηθεί, η ρήση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι “το ΠΑΣΟΚ, δεν θα βάλει πλάτη για να ξαναγίνουν Πρωθυπουργοί ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας”, πιθανά ερμηνεύει τη συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα.

Αν δηλαδή χρειασθεί, μια προσωπικότητα ΚΥΡΟΥΣ και ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ να ηγηθεί Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, (ίσως έτσι να σκέπτεται ο Βαγγέλης), γιατί να μην είναι εκείνος που θα διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο;

Τις έντονες και θεμιτές φιλοδοξίες του δεν τις έκρυψε ποτέ. Γιατί να μην υλοποιηθούν τώρα;

Βέβαια, ο Βενιζέλος, παρά τις εγνωσμένες ικανότητες και εμπειρίες που τον διακρίνουν, έχει μεν συμπάθειες, ευρύτερα στους χώρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχει όμως και πολλαπλάσιες αντιπάθειες, τόσο εντός του ΠΑΣΟΚ, όσο κυρίως στο χώρο της Αριστεράς, για την οποίαν, χρόνια τώρα, αποτελεί “κόκκινο πανί”.

Θα μπορούσε λοιπόν να υποψιαστεί κάποιος, έντονα καχύποπτος, ότι, με όσα λέει, γράφει και πράττει τελευταία ο Βενιζέλος, επιχειρεί να μετατρέψει την αντιπάθεια αριστερών και κάποιων πασοκτζίδων, σε συμπάθεια, μήπως και είναι αυτός που θα γίνει ηγέτης μιάς Κυβέρνησης κοινής αποδοχής, αν αυτό απαιτηθεί μετεκλογικά, προς αποτροπή, τυχόν, ακυβερνησίας, με τους έναντι να καραδοκούν.

Βέβαια, υπάρχει ενδεχόμενο, ο Βενιζέλος, με την τακτική που ακολουθεί τελευταία, να επιδιώκει την εγγραφή υποθήκης για την εκλογή του στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα με ευρύτατη αποδοχή. Ας το έχουμε και αυτό κατά νου.

Εξυπακούεται ότι, μιλάμε για “σχεδιασμούς επί χάρτου”, για τους οποίους, ο “Θεός μπορεί να γελά”, οι Μεγάλοι Σύμμαχοι πιθανά να τους επιδιώκουν, το εδώ επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο δείχνει, επ΄αυτών, διχασμένο, ενώ, ο “ξενοδόχος”, δηλαδή εμείς οι πολίτες-ψηφοφόροι, σύντομα θα κληθούμε στις κάλπες να εκφράσουμε την επιθυμία μας, ίσως στην πιο κρίσιμη για την Πατρίδα μας (και το Αιγαίο) περίοδο, με εκλογικό σύστημα πλήρως ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ, “δώρο” του ΣΥΡΙΖΑ !!

Υπάρχει αμφιβολία ότι, η Χώρα μας, για μιά ακόμη φορά, βαδίζει πάνω σε “τεντωμένο σχοινί” με το καταστροφικό χάος να χάσκει από κάτω;

Λέτε, ως Λαός να (ξανα)βάλουμε “τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας”; Το όχι μακρινό μέλλον θα δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement