Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χριστόφορος Κριμιζής: Κείμενο υποβολής υποψηφιότητας για Βουλευτής Χίου σε επικείμενες Εθνικές Εκλογές με ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Χριστόφορος Κριμιζής, Υποψήφιος για Βουλευτής Χίου, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ενημερώσω ότι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση του ΠΑΣΟΚ για υποψήφιος βουλευτής Χίου στις επικείμενες εθνικές εκλογές, έχοντας την συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που επωμίζομαι για την εκπροσώπηση της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης στο νησί μας, τη Χίο.

Η απόφαση της στράτευσης μου αυτής, υπαγορεύεται από ένα σύνολο παραγόντων που θα επιθυμούσα, όσο πιο σύντομα μπορώ, να σας εκθέσω παρακάτω:

Α) Την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μου για 30 και πλέον χρόνια στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στα «εύκολα» αλλά και στα δύσκολα.

Β) Την αξιοπρέπεια της μέχρι σήμερα καθημερινής κοινωνικής και επαγγελματικής μου παρουσίας.

Γ) Τις αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής των σκληρών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών της πλέον αποτυχημένης και αυταρχικής συνάμα κυβέρνησης από το 1974 και μετά. Μιας κυβέρνησης που μοιάζει να προσπαθεί να μας πείσει πως η σήψη των υποκλοπών, η αδιαφάνεια, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η αφαίμαξη των μεσαίων και μικρών επαγγελματιών αποτελούν μια κανονικότητα που είμαστε μάλιστα υποχρεωμένοι να επικροτήσουμε. Μιας κυβέρνησης που ευθύς εξαρχής έχει γυρίσει την πλάτη στους νέους, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στις επιχειρήσεις, στις χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες…

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ:

Δ) Πέρα όμως από όλα αυτά, συμπολίτισσα και συμπολίτη, αυτό που με ώθησε ώστε να σηκώσω το χέρι μου και να δηλώσω το παρόν μου σε αυτή την επικείμενη εκλογική μάχη, είναι η Χίος μας, το νησί μας, που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια δέχεται μία άδικη επίθεση, με χαρακτηριστικά που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη φυσιογνωμία της αλλά και την ίδια την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Και εξηγούμαι:

Σήμερα, περισσότερο ίσως παρά ποτέ, για όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτό το πανέμορφο και ταυτόχρονα παραμελημένο νησί, το πρώτιστο διακύβευμα των εθνικών εκλογών που έρχονται είναι το εάν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που μας αιματοκύλισαν τον Φλεβάρη του 2020 να μας επιβάλλουν τα ανεδαφικά και καταστροφικά για τον τόπο σχέδια για δημιουργία φαραωνικής υπερδομής με σκοπό τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, εδώ στην ‘’άκρη’’ της Ευρώπης, μετατρέποντας την Χίο μας σε αποθήκη-φυλακή ψυχών.

Είναι μάλιστα τραγικό και ταυτόχρονα οξύμωρο όλα αυτά τα χρόνια, εδώ στη Χίο, άλλα να θέλει η κοινωνία, οι φορείς, η αυτοδιοίκηση, και τα εντελώς αντίθετα να προσπαθεί να επιβάλει ο κυβερνητικός βουλευτής ο οποίος μετέρχεται κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ώστε να εκπληρώσει τις επιταγές αυτών που υπηρετεί.

Εγώ προσωπικά βρίσκομαι εδώ δηλώνοντας ένα ισχυρό ΠΑΡΟΝ και βροντοφωνάζοντας ένα ακόμη πιο ισχυρό ΌΧΙ σε τέτοιου είδους επιδιώξεις.

Οι συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας και η εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών, μας υποχρεώνουν να μείνουμε αταλάντευτα σταθεροί στο ότι στη Χίο το μόνο που μπορεί να γίνεται είναι ολιγοήμερη παραμονή για καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών και από εκεί και πέρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους χωρίς υποσχέσεις, αστερίσκους και υποσημειώσεις. 

Φίλες και φίλοι, Χιώτισσες και Χιώτες, τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι μαζί να συνθέσουμε και να ενώσουμε δυνάμεις προχωρώντας με αυτοπεποίθηση μπροστά κι αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις, σκιές και παθογένειες που τόσο πολύ μας έχουν πληγώσει. 

Για τη Χίο του πολιτισμού και της ναυτοσύνης. Για τη Χίο της μαστίχας και της πρωτογενούς παραγωγής. Για τη Χίο του εμπορίου, της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Για τη Χίο που δεν διώχνει τα παιδιά της. Για τη Χίο και τους ανθρώπους της. Είμαστε εδώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ληστεία σε περισσότερα από 8 αυτοκίνητα σημειώθηκε τα ξημερώματα Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή του Θολοποταμίου, στη Χίο. Την Αστυνομία κάλεσαν οι κάτοικοι...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, σας γνωστοποιεί το πρόγραμμα διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, για την χρονική περίοδο από 01/04/2023 έως...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Μέχρι τώρα ακούγαμε για ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια που κάνουν δοκιμές σε διάφορες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Σε γενικές γραμμές...

ΧΙΟΣ

Ψήφισμα του Διδακτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου Ευαγγελίστριας για το θάνατο της πρεσβυτέρας Ελένης Γουρλή του πατέρα Χριστοφόρου Γουρλή. Η Διευθύντρια και...