Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

“Ακρωτηριασμός οδού Εθνικής Απελευθερώσεως” – Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη

Κύριε  Δήμαρχε,

Επί Δημαρχίας  σας το  νότιο  τμήμα  (αυτό που  συνδέει  την επαρχιακή  οδό  Χίου – όρμου Καρφά με  τον  περιφερειακό του Καρφά) της  οδού Εθνικής   Απελευθερώσεως  μετατράπηκε  σε  αδιέξοδο. Κατά τη  γνώμη  μου η  μετατροπή  αυτή αποτελεί σκάνδαλο με άρωμα ρουσφετολογίας, που αν δεν μεριμνήσετε να αρθεί η μετατροπή του σε αδιέξοδο θα σας ακολουθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολιτικής σας σταδιοδρομίας και όχι μόνο.

Προς πλήρη ενημέρωσή σας, εν προκειμένω, για να καταρριφθεί ο καλλιεργούμενος μύθος περί ¨επαναφοράς κινδύνων για την οδική ασφάλεια¨(έγγραφο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου με Αρ.Πρωτ..40518/20-5-2022),αναφέρω τα εξής: Εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ή τραυματισμός στο νότιο τμήμα της εν λόγω οδού. Σημειωτέον, το προαναφερόμενο έρχεται να ενισχύσει το με Αρ. Πρωτ.1016/112/202-α΄ έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Χίου που αναφέρει ¨από τα τηρούμενα αρχεία της Υπηρεσίας μας των τελευταίων πέντε ετών, δεν προκύπτει να έχει σημειωθεί στην εν λόγω οδό τροχαίο ατύχημα που να προξένησε τραυματισμό¨. Από δε το κείμενο του εγγράφου δεν προκύπτει το αδιέξοδο της οδού.

Με τον αποκλεισμό διέλευσης από το νότιο τμήμα της οδού Εθνικής Απελευθερώσεως τιμωρούνται και ταλαιπωρούνται οι νομοταγείς οδηγοί, ως επίσης οι πεζοί. Οι προερχόμενοι από το Φραγκοβούνι κ.λ.π. και κατευθυνόμενοι προς Λευκωνιά υποχρεούνται να καλύπτουν απόσταση δύο(2) χιλιομέτρων.

Ερχόμενος από τη Χώρα και κατευθυνόμενος προς το σπίτι μου στο Φραγκοβούνι, χρησιμοποιούσα τον περιφερειακό του Καρφά και εν συνεχεία το νότιο τμήμα της οδού Εθνικής Απελευθερώσεως. Με τη σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση, αναγκάζομαι-μέσω της διασταύρωσης πάνω από τον Καρφά- να διανύσω δύο(2) επί πλέον χιλιόμετρα για να φθάσω στο σπίτι μου.

Αναφερόμενος στον επικαλούμενο ισχυρισμό ¨λόγω της συστηματικής παραβίασης των πινακίδων¨ (έγγραφο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Χίου με αρ. πρωτ.40518/20-5-2022), για τους οδηγούς με παραβατική συμπεριφορά υπάρχει, ως γνωστόν, η Υπηρεσία της Αστυνομίας(Τροχαία),εντεταλμένη να ρυθμίζει και να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ.

Η μεταγενέστερη κατασκευή του περιφερειακού είχε ως αποτέλεσμα να ¨χωρίσει ¨την οδό της Εθνικής Απελευθερώσεως σε δύο(2) τμήματα, το νότιο και το βόρειο. Η μετατροπή σε αδιέξοδο αφορά το νότιο τμήμα της, που συνδέει την επαρχιακή οδό Χίου- Καρφά με τον περιφερειακό. Συγκεκριμένα, με τη σημερινή του μορφή, το νότιο τμήμα της οδού αποτελεί αδιέξοδο μόνο για τετράτροχα οχήματα. Μηχανάκια και πεζοί δύνανται να διέρχονται διότι στο σημείο που συνδέεται με τον περιφερειακό υπάρχει κενό ενάμισι μέτρου μεταξύ τελευταίας μεταλλικής μπάρας και τσιμεντότοιχου ανατολικά! Στο δε βόρειο τμήμα της οδού που καταλήγει  στη θάλασσα θα πρέπει η Δ.Τ.Υ.Δ.Χίου να τοποθετήσει κατά μήκος της πινακίδες με το όνομά της επί της συρμάτινης περίφραξης της ΔΕΗ που βρίσκεται ανατολικά του δρόμου. Στη δε δυτική πλευρά της οδού πρέπει σε κάθε ιδιοκτησία να δοθεί ένας αριθμός σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει! Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι επί εικοσαετίας  περίπου αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας μου απαλλοτριώθηκε από τη ΔΕΗ στη Λευκωνιά, όπου στεγάζονται οι εργοστασιακές της εγκαταστάσεις.

Μετά την κατασκευή του περιφερειακού απαγορεύτηκε, πλέον, σε οχήματα προερχόμενα από Φραγκοβούνι κ.λ.π. να μεταβαίνουν στην Λευκωνιά μέσω της οδού Εθνικής Απελευθερώσεως.

Θεωρώ πρωτοφανή, πρωτόγνωρη, πρωτάκουστη, ΑΣΤΟΧΗ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ και ΑΚΡΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ  αυτή τη μετατροπή, που παραπέμπει  σε νοοτροπίες άλλων εποχών και θα μπορούσε κάλλιστα να καταχωρηθεί στο Βιβλίο Γκίνες.

Και κατά το παρελθόν, μετά την κατασκευή του περιφερειακού, αιφνιδίως παρατηρήθηκε ¨συσσώρευση ¨τοποθέτησης πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας στο νότιο τμήμα του εν λόγω δρόμου(περί τις 8 τον αριθμό), πράγμα αφύσικο και ανεξήγητο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να περιορίζεται στο ελάχιστο η διέλευση τροχοφόρων. Κατόπιν διαμαρτυριών αφαιρέθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία και ο δρόμος περιήλθε στην προτέραν αυτού κατάσταση. Προφανώς επρόκειτο περί ρουσφετολογίας, η οποία δεν. ….ευδοκίμησε και επί τη ευκαιρία αιτούμαι τη διερεύνηση και διαλεύκανση αυτής της πρωτόγνωρης περίπτωσης. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου  και το συγκρότημα ¨ΑΛΗΘΕΙΑ¨ που γειτνίαζε με τον Ιερό Ναό Παναγίας Σπηλιώτισσας, είχε ασχοληθεί με το θέμα.

Οι ανακρίβειες  που περιέχονται στα με αρ. πρωτ.  40518/20-5-20022 και 52332/29-6-2022 έγγραφα της Δ.Τ.Υ. Δ. Χίου εκτός του ότι εκθέτουν την ίδια την Υπηρεσία και κατ΄ επέκταση τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Ξενάκη, έχουν αναμφίβολα δυσμενή αντίκτυπο στο πρόσωπό σας!

Χάριν του γενικότερου συμφέροντος, ελπίζω να εισακουστεί το αίτημά μου και να  αρθεί η μετατροπή σε αδιέξοδο του νότιου τμήματος της εν θέματι οδού.

Επί τη ευκαιρία των εορτών, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, Αίσιον και Ευτυχές το Νέον Έτος 2023.

Μετά τιμής,
Μιχαήλ  Α. Ξυλοπόδης

Χίος 4 Δεκεμβρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement