Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Έχασε την τελευταία μάχη ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας

Του Μιχάλη Κανάριου 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα αγωνιστής και πρωτεργάτης στις κινητοποιήσεις της ομογένειας για τα εθνικά μας θέματα, Πέτρος Γαλάτουλας το πρωί του Σαββάτου, 21 Μαΐου 2022, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σε ηλικία 66 ετών.

Η καρδιά του, η οποία χωρούσε όλον τον κόσμο και δη τους αδύναμους και τους ελάχιστα τυχερούς αυτού του κόσμου δεν άντεξε. Τον πρόδωσε στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «NYU Langone», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα λόγω των επιπλοκών στην υγεία του.

Η κατάστασή του τις δύο τελευταίες ημέρες εμφάνιζε σταθερά σημάδια βελτίωσης και οι θεράποντες ιατροί και η οικογένειά του ευελπιστούσαν ότι την Δευτέρα θα λάμβανε εξιτήριο και θα συνέχιζε την θεραπεία σε ένα από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Γαλάτουλα και του Αθανασίου Αρώνη τον Σεπτέμβριο του 2021. Από αριστερά διακρίνονται οι:  Πέτρος Κασφίκης, Χριστόδουλος Αθανασάτος, Πάνος Σατζόγλου, Δημήτρης Τσάκας, Πέτρος Γαλάτουλας, Αθανάσιος Αρώνης και Τιμολέων Κακούρος. Φωτογραφία: «Αναμνήσεις» / Δημήτρης Τσάκας.

Ομογενής γιατρός και επιστήμονας που τον επισκεπτόταν από τότε που πληροφορήθηκε για την περιπέτεια της υγείας του, και τον οποίο ο Πέτρος, η Σοφία και τα παιδιά τον θεωρούσαν άγγελο, δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με την θλιβερή είδηση.

Η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Πέτρου μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου και από την μοιραία εκείνη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα το τηλέφωνο των «Αναμνήσεων» δεν έπαψε ούτε μια στιγμή, διότι ο αείμνηστος εδώ και έναν χρόνο στοχοποιήθηκε όσο ελάχιστοι και το πιο σημαντικό κατηγορήθηκε χωρίς ποτέ να δοθούν στην δημοσιότητα τα τεκμήρια αυτών των κατηγοριών.

Αν και από τον Φεβρουάριο του 2021 που η καταστατική γενική συνέλευση ανέθεσε στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων την ευθύνη της εξόδου της Ομοσπονδίας από την κρίση και την διενέργεια των εκλογών ο Πέτρος Γαλάτουλας δεν είχε κανέναν θεσμικό πλέον ρόλο εν τούτοις ουδέποτε κλήθηκε να απολογηθεί για όσα του καταλογούσαν οι πολέμιοί του.

Στο βήμα ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας.

Η μοναδική φορά που κατάφερε να υπεραμυνθεί της αθωότητάς του ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρώην ταμία Αθανάσιο Αρώνη και θεώρησαν αβάσιμες όλες τις κατηγορίες.

Η οικογένειά του, το συγγενικό περιβάλλον και όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν με τον Πέτρο Γαλάτουλα και οι οποίοι επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» πιστεύουν ότι ο παρατεταμένος εμφύλιος σπαραγμός στον οποίο οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας βύθισαν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η στοχοποίησή του έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην επιδείνωση της υγείας του.

Ο πρόεδρος του εν εξορία διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργος Γεωργόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση κάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει τους συμβούλους και να αποφασίσουν για την απόδοση των δεουσών τιμών στον αείμνηστο Πέτρο Γαλάτουλα.     

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Πετράτος, Πέτρος Γαλάτουλας, Τιμολέων Κακούρος και Απόστολος Τομόπουλος. Φωτογραφία: «Αναμνήσεις» / Ντίνος Αυλωνίτης

Ευπατρίδης – αγωνιστής

Ο αείμνηστος ήταν ευπατρίδης και αγωνιστής για τα εθνικά μας θέματα και έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα συλλαλητήρια του 2018 κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2020 για το Μεταναστευτικό που διοργανώθηκε στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Όλη του την ζωή έχει ασχοληθεί με τα κοινά και υπήρξε ηγέτης και ιδρυτής Χιακών Σωματείων. Τα πρώτα χρόνια έχει ασχοληθεί με την Χιακή Ομοσπονδία και τις τρεις τελευταίες δεκαετίες με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Την υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση από το αξίωμα του προέδρου της Πολιτιστικής Επιτροπής, του αντιπροέδρου, του γενικού Γραμματέα και του προέδρου της για δύο διαδοχικές θητείες.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και η φετινή παρέλαση θα είναι η πρώτη χωρίς τον Πέτρο Γαλάτουλα Ο Πέτρος Γαλάτουλας δεν ήταν απλά και μόνο ηγέτης, αλλά επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, στοργικός σύζυγος, πατέρας και παππούς, αδελφός, κουνιάδος και θείος.  

 «Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Αιωνία η μνήμη του.

 

Πηγή: Anamnisis.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement