Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η λογοτεχνική πορεία του Αριστείδη Μπελλέ

Γράφει ο Μιχάλης Κανάριος

Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, ήλθαν στο μυαλό μου σκέψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις  από τα εφηβικά μας χρόνια, όπου υπήρξε η γνωριμία μου με τον Αριστείδη Μπελλέ.

Ο Αριστείδης γεννήθηκε το 1953 στο χωριό  Καταρράκτη της Χίου. Τελείωσε το Γυμνάσιο και σπούδασε Οικονομικά στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εξελέγη μόλις 28 χρονών Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ιδρυτής, μέτοχος και Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Νηρεύς Α.Ε. Ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι επίσης ιδρυτής, μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε μια σειρά επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους, ασφαλειών, real estate, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων, ιχθυοτροφών κτλ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται δυναμικά με μεγάλη επιτυχία με την κτηματαγορά.

Πέρα από  την πολυδιάστατη και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητά του ο Αριστείδης Μπελλές διαθέτει και μια άλλη εντελώς διαφορετική  πλευρά, το λογοτεχνικό του ταλέντο, το οποίο το έχει εκφράσει σε τρία μέχρι τώρα βιβλία. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων του εξιστορεί  στιγμές της προσωπικής του διαδρομής που ξεκίνησε από το χωριό του Καταρράκτη της Χίου. 

Το πρώτο είναι «Ο χρόνος του νερού» που εκδόθηκε το 2017. Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με συμπληρώματα ….φαντασίας στο οποίο περιγράφει τις περιπέτειες δύο νέων για να κατακτήσουν  υψηλές κορυφές, με την επιθυμία της καταξίωσης και της επιτυχίας στον επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο. Μια ιστορία αντιθέσεων, σκληρών συγκρούσεων και ανατροπών που επιφυλάσσουν την άνοδο, την πτώση και την επιστροφή…

 

Ένας μύθος που υμνεί τη δημιουργικότητα και το καθήκον να ονειρευόμαστε. Οι δύο ήρωές του αγωνίζονται να κατακτήσουν υψηλές κορυφές, με την επιθυμία της καταξίωσης και της επιτυχίας στον επιχειρηματικό και στον κοινωνικό στίβο. Ο Ιάσονας, πολύ φτωχός νέος, ονειρεύεται μέσα από τη δύναμη του υγρού στοιχείου να “πιάσει τ’ άστρα!” Ο Αργύρης, με την αμύθητη περιουσία του, προσπαθεί να αποδείξει ότι διαθέτει ηγετικές ικανότητες και ιδιαίτερα προσόντα. Η κοινή τους πορεία στον επιχειρηματικό στίβο, η ανελέητη σύγκρουσή τους, η άνοδος, η πτώση και η επιστροφή, ο ρόλος δύο σημαντικών γυναικών στην πολυκύμαντη διαδρομή τους και η εισβολή του πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα στην άλωση των δημιουργημάτων τους πλέκουν μέσα από τους δρόμους της αγάπης και της προδοσίας μια πολυσύνθετη, διδακτική και πρωτότυπη ιστορία.

Το δεύτερο  βιβλίο του είναι «Το κόκκινο της σκακιέρας», που εκδόθηκε το 2020, με την πλοκή του να περιλαμβάνει ένα θανατηφόρο ναυάγιο και μια σειρά αλόγιστων επενδύσεων από τις ηγεσίες επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνδυασμό με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας οδηγούν τους πρωταγωνιστές σε οδυνηρές καταστάσεις. Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό κι ένας έρωτας δύο διαμετρικά αντίθετων ανθρώπων προκαλούν βίαιες ανατροπές των αξιών των βασικών…

Το τρίτο και πιο πρόσφατο  βιβλίο του είναι «Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ» που εκδόθηκε το 2022. Αποτελείται από δέκα διηγήματα κοινωνικού περιεχομένου και μια νουβέλα η οποία ήδη έλαβε το δεύτερο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του Ομίλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, περιγράφουν µε γλαφυρό τρόπο κοινωνικά θέµατα και ιστορίες της καθημερινής µας ζωής και αποτελούν την ενότητα του συγκεκριμένου βιβλίου, που θα συγκινήσει τον αναγνώστη και αξίζει να διαβαστεί κυρίως για τα σηµαντικά µηνύµατά του σε κάθε αποδέκτη.

Τα βιβλία πωλούνται στα βιβλιοπωλεία Ιανός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και Πολιτεία. Θα συνεχιστεί η τοποθέτησή του τις επόμενες μέρες και σε άλλα σημεία πώλησης.

Ο Αριστείδης Μπελλές έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Είναι κάτοχος πολλών βραβείων, μεταξύ των οποίων: Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία, Εξωστρέφειας, Προσφοράς στον Κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας, Καινοτόμων Προϊόντων, Συμβολής του στην Ανάπτυξη του Νομού Χίου, Συμβολής του στην Προώθηση του Αθλητισμού. 

Έχει εκπονήσει σειρά μελετών γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας επιχειρήσεων. Υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια διαφόρων οργανισμών, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων. Ως πρόεδρος του Ομίλου Νηρεύς έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.

H ζωή τού έμαθε, ακόμη κι όταν πέφτει, να σηκώνεται και να συνεχίζει… Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...