Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Προ των πυλών η δεύτερη δόση – Προσφέρει 9πλάσια αντισώματα

Υπέρ μιας δεύτερης δόσης του εμβολίου της τάσσεται η Johnson & Johnson, καθώς σύμφωνα με τις δοκιμές που έχουν γίνει προσφέρει ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι οι εμβολιασμένοι με Johnson & Johnson θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, αλλά περιμένουν τα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

H Johnson & Johnson έκανε γνωστό ότι έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν κατά περίπου εννέα φορές στα άτομα που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου της, σε σύγκριση με τα αντισώματα που είχαν ένα μήνα μετά την πρώτη δόση.

Την είδηση μεταδίδει η Wall Street Journal, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση. Οι πληροφορίες πάντως που αναρτήθηκαν σχετικά με την κλινική δοκιμή σε διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων υποδεικνύουν ότι χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη δόση.

Αναμνηστική δόση μετά από οκτώ μήνες

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπήρξε ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε άτομα 65 ετών και άνω που έλαβαν «χαμηλότερη» αναμνηστική δόση.

Να σημειώσουμε ότι η Johnson & Johnson ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι, βάσει των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, απαιτείται αναμνηστική δόση μετά από οκτώ μήνες σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα από την έρευνα προέκυψε ότι με την αναμνηστική δόση, καταγράφηκε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων οκτώ μήνες μετά τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου της.

Ο Δρ Μαθάι Μάμεν, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας για την «Janssen Pharmaceutical unit» της Johnson & Johnson τόνισε: «Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης αναμνηστικής δόσης οκτώ ή και παραπάνω μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό».

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement