Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» στο ΕΣΥ – Περισσότερες πάλι οι εισαγωγές από τα εξιτήρια

Ξανά την προσοχή στα νοσοκομεία της χώρας, μας αναγκάζει να στρέψουμε η κατάσταση καθώς παρατηρείται εκ νέου αντιστροφή του ισοζυγίου σε εισαγωγές και εξιτήρια ασθενών με κορονοιό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν τις τελευταίες ημέρες από τα νοσοκομεία, στις 28/6 οι εισαγωγές ήταν 33 έναντι 62 εξιτηρίων ενώ στις 4/7 έγιναν 59 έναντι 15 εξιτηρίων.

Στις 7/7 οι εισαγωγές έχουν αγγίξει τις 68 με τα εξιτήρια να είναι 60 ενώ στις 11/7 οι εισαγωγές έχουν φτάσει να είναι 85 έναντι μόλις 22 εξιτηρίων.

Διευκρινίζεται πως σε ό, τι αφορά τα εξιτήρια των 4 και 7/7, η εικόνα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ενδεικτική καθώς οι ημερομηνίες αυτές αφορούν Κυριακή, μέρα της εβδομάδα όπου και συνηθίζεται να παρατηρούμε λιγότερα εξιτήρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα αντιστροφής είναι ξεκάθαρη.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ECDC την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα μας παρουσιάζουν οι ηλικίες 18-24. Πρόκειται για ποσοστό της τάξης 9,4% με τουλάχιστον 1 δόση να έχει πραγματοποιήσει το 21,4% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 78,6%.

Αμέσως μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα των 25-49 ετών (28,7%) με το 46,7% να έχει κάνει την πρώτη δόση και το 53,3% να μην έχει εμβολιαστεί.

Ακολουθούν οι ηλικίες 50-59 ετών ( 55,6%) με τουλάχιστον μια δόση να έχει κάνει το 64,6% και καθόλου εμβολιασμένο να είναι 35,4%. Στους 60-69 η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 69,1% με το 74,6% να έχει κάνει μια δόση ενώ δεν έχει εμβολιαστεί το 25,4%.

Τέλος στο 75,6% φτάνει η εμβολιαστική κάλυψη του ηλικιακού γκρουπ 70-79 με 79.2% να έχει κάνει μια δόση τουλάχιστον και 20.8% να μην έχει εμβολιαστεί ενώ πρώτη στους εμβολιασμούς είναι η ηλικιακή ομάδα 80 άνω με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει στο 67,2% αφού το 70,1% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση και 29,9% να μην έχει εμβολιαστεί.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement