Ταϊλάνδη: Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του κινεζικού εμβολίου της Sinovac - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ταϊλάνδη: Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του κινεζικού εμβολίου της Sinovac

Μη κατονομαζόμενος κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ταϊλάνδη συμβουλεύει τις Αρχές της χώρας να μην χορηγήσουν στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, διότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε «παραδοχή ότι το εμβόλιο της Sinovac δεν είναι αποτελεσματικό».

Το εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας, το οποίο φιλοξενεί πολλές απόψεις αξιωματούχων, μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από διαρροή. Η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ, ο οποίος σχολίασε ότι δεν πρόκειται παρά για μία άποψη και ότι η εμβολιαστική πολιτική θα αποφασιστεί από πάνελ ειδικών.

Η Ταϊλάνδη έχει χορηγήσει το κινεζικό εμβόλιο αδρανοποιημένου ιού της Sinovac στην πλειονότητα των υγειονομικών και η μελέτη επί πραγματικού που ανακοινώθηκε δείχνει ότι οι δύο δόσεις έχουν αποτελεσματικότητα 95% στην μείωση της θνητότητας και της σοβαρής νόσησης. Η μελέτη έδειξε αποτελεσματικότητα 71% έως 91% στην αποτροπή της προσβολής με την παραλλαγή Αλφα.

Η Sinovac δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

Στο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνεται σύσταση από διακεκριμένους Tαϊλανδούς ειδικούς και από αξιωματούχο του ανωτάτου ιατρικού συμβουλίου για την χορήγηση στο υγειονομικό προσωπικό ενισχυτικής δόσης το εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

Ειδικοί έχουν προτρέψει την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ποικίλους τύπους εμβολίων για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού.

Αναφέρονται κυρίως στο εγχωρίως παραγόμενο AstraZeneca, ενώ οι αρχές δηλώνουν ότι το εμβόλιο mRNA της Moderna είναι επίσης διαθέσιμο.

Η Ταϊλάνδη έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για μελλοντική παράδοση και θα λάβει αυτόν τον μήνα 1,5 εκατομμύριο δόσεις που έχουν δωρίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο της Sinovac είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 σε ενηλίκους κάτω των 60, αλλά ορισμένα ποιοτικά δεδομένα για τον κίνδυνο παρενεργειών δεν υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρό κύμα θα πλήξει σήμερα, Τρίτη, τη χώρα μας, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο, πιο ισχυρό στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά την χθεσινή μεγάλη ανοιχτή ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής...