Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Έλεγχοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και ξενοδοχεία: Περίπου 30 άτομα την ημέρα εντοπίζονται θετικά

Το τουριστικό κύμα έχει σηκωθεί ψηλά στη χώρα μας, περιλαμβάνοντας Έλληνες και αλλοδαπούς που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς. Ζητούμενο και στόχος των αρμοδίων είναι το κύμα του τουρισμού να παραμείνει ψηλά, σε αντίθεση με το επιδημικό κύμα η άνοδος του οποίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μόνον αγωνία πυροδοτεί.

Με συντονισμένες κινήσεις ΕΚΑΒκαι Πολιτική Προστασία περιφρουρούν τις εισόδους της χώρας και τους τουριστικούς προορισμούς για να αποτραπεί εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού, και μάλιστα στην πιο επικίνδυνη, υπέρμεταδοτική μετάλλαξή του, τη Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, περίπου 30 άτομα εντοπίζονται κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες θετικά στον κορωνοιό σε αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και σε ξενοδοχεία, με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Βάσει αυτών οι θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες, Έλληνες και αλλοδαποί, πρέπει να αξιολογηθούν από γιατρό δημόσιας υγειονομικής δομής και να δοθεί γνωμάτευση αν χρειάζονται νοσηλεία ή όχι.

Οι θετικοί με συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 που κρίνεται ότι χρειάζονται νοσηλεία, διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της περιοχής όπου βρίσκονται για τις διακοπές τους, εκτός αν υπάρχει αδυναμία εισαγωγής στο τοπικό νοσοκομείο. Στην περίπτωση αυτή διακομίζονται στο εγγύτερο νοσοκομείο.

Οι ασυμπτωματικοί, θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρονται με οχήματα της Πολιτικής Προστασίας σε καταλύματα μισθωμένα από αυτήν για την καραντίνα των τουριστών με κορωνοιό.

Ενδεικτικά χθες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας περί τους 16 τουρίστες στο Ηράκλειο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Κέρκυρα αλλά και την Αττική.

Επιπλέον, ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής όπως στο Σωτηρία, τον Ευαγγελισμό, το «Γεννηματάς», το Λαϊκό καθώς και στα νοσοκομεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Νάξου και Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement