Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα – Υγειονομική βόμβα τα κέντρα διασκέδασης

Στο 60% έφτασε την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη σχολιάζοντας ότι «το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Σχολιάζοντας το θέμα του προαιρετικού εμβολιασμού των εφήβων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας τόνισε: «Υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στην Αμερική ότι δεν υπήρχαν κάποιες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, άνω των 18 ετών να εμβολιαστεί. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτή την στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών».

Ο καθηγήτης Θωμαΐδης εκτίμησε ως δύσκολο το να φτάσουμε άμεσα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας σημειώνοντας ότι «αυτή την στιγμή είμαστε περίπου στο 45%».

Χαρακτήρισε, τέλος, απαράδεκτες τις εικόνες από κατάμεστα κέντρα διασκέδασης. «Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement