Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμοί: Ποια νησιά είναι πρώτα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Χίος

Σύμφωνα με τον αναλυτικό χάρτη εμβολιασμού της Ελλάδας, που παρουσίασε η εφημερίδα Καθημερινή, αποτυπώνεται το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη αλλά και με τις δύο δόσεις, ανά νομό και ανά νησί. Η Χίος βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση, συγκριτικά μάλιστα και με άλλα τουριστικά νησιά, όπως η Ρόδος, αλλά και με γειτονικά, όπως η Λέσβος. Ο χάρτης αποτελεί επιπλέον, σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλεται από την ελληνική κυβέρνηση για να υψώσει σε όλη την επικράτεια το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Όπως παρουσιάζεται στον χάρτη, φαίνεται ότι τα νησιά, στα οποία ο πληθυσμός είναι μικρότερος από τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, και στα οποία χορηγήθηκε και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, κατακτούν την κορυφή στην λίστα των εμβολιασμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη επιχείρηση για την «Γαλάζια Ελευθερία» στην Ελλάδα, αλλά και πιο ειδικά στα νησιά ταυτίζεται παράλληλα και με την ανάγκη της τουριστικής ανάκαμψης, έπειτα από μία μακρά και δύσκολη περίοδο τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και εν γένει για την οικονομία.

 

Στην πρώτη εικοσάδα, σύμφωνα με την «Κ» βρίσκονται μόνο νησιά (Κέα-Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Θήρα, Λευκάδα, Άνδρος, Ιθάκη, Θάσος, Κάρπαθος, Τήνος, Πάρος, Σύρος, Σποράδες, Ικαρία, Κως, Ν. Αργ/κού, Νάξος, Λήμνος, Κεφαλονιά) με εξαίρεση τη Θεσπρωτία, που βρίσκεται στη 13η θέση, καθώς έχει εμβολιαστεί το 52,16% του νομού. Ο επόμενος νομός της ηπειρωτικής Ελλάδας με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η Καστοριά, που βρίσκεται στην 23η θέση με 43,44% να έχουν κάνει τη μία δόση και 29,22% και τις δύο. Και ο τρίτος ηπειρωτικός νομός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στη Δυτική Μακεδονία και είναι τα Γρεβενά, που βρίσκονται στην 27η θέση με 41,44 και 26,77% αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η Χίος βρίσκεται αρκετά υψηλά, μόλις στην 24η θέση της λίστας του χάρτη. Όπως γίνεται γνωστό, το ποσοστό του πληθυσμού του νησιού που έχει εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου ανέρχεται στο 42,39%. Παράλληλα, το 27,90% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Μετά τη Χίο ακολουθεί η Ζάκυνθος με 42,23& και 27,79% , η Κάλυμνος, με 41,67% και 35,73% , τα Γρεβενά με 41,44% και 26,77% , η Αττική-Πειραιας με 40,84% και 24,34%, η Ρόδος με 40,81% και 26,46% και η Κοζάνη με 40,36% και 24,98% αντίστοιχα, κλείνοντας τις πρώτες τριάντα θέσεις.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Ροδόπη, η Ευρυτανία και η Φλώρινα με το ποσοστό ολοκλήρωσης της πρώτης δόσης να είναι κάτω από το 30% και το ποσοστό ολοκλήρωσης και των δύο δόσεων εμβολίων να βρίσκεται κάτω του 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement