Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Α. Μπλίνκεν για Γάζα: Μένουν να γίνουν πολλά ακόμη για την προστασία των αμάχων

Τη συμφωνία του Ισραήλ για τετράωρες ανθρωπιστικές παύσεις πυρός στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας χαιρέτησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εκτιμώντας παράλληλα ότι «μένουν να γίνουν πολλά» για την προστασία των αμάχων.

Από το Νέο Δελχί όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι σημειώθηκαν πρόοδοι ωστόσο «είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη σε ό,τι αφορά την προστασία των αμάχων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται πάνω σε «συγκεκριμένα σχέδια για να γίνει αυτό».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, οι τετράωρες, καθημερινές «παύσεις» τις οποίες δέχθηκε το Ισραήλ -μια ημέρα από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Διάσκεψης για τη Γάζα– θα επιτρέψουν «να σωθούν ζωές» και να παρασχεθεί περισσότερη βοήθεια στους αμάχους.

«Παράλληλα πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν για να προστατευθούν οι άμαχοι και να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε για την πυκνοκατοικημένη μικρή λωρίδα γης που πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε ο Μπλίνκεν στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ισραήλ που εμμένει στις επιθέσεις παραβλέποντας τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι άμαχοι.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη λύση των δύο κρατών, ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού, ως μόνου τρόπου για την επίτευξη «δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

Advertisement