Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ζελένσκι για τους πολέμους: Καλύτερα θα ήταν η γη να γίνει «ο πλανήτης των σκύλων» – Είναι φορές που δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους

Μια αντισυμβατική ιδέα για να εξαλειφθούν οι γεωπολιτικές κρίσεις στον πλανήτη, ήτοι να ανατεθεί η διακυβέρνηση του κόσμου σε σκύλους προέταξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πέρα από το λεπτομερές ειρηνευτικό σχέδιό του για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι μίλησε στο φόρουμ NEXT του πρακτορείου Reuters μέσω βιντεοκλήσης και δήλωσε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ίσως να αποδειχθεί πιο άξιος να διαχειριστεί τα παγκόσμια προβλήματα.

Ανέφερε, χαρακτηριστικά:

«Μερικές φορές (…) βλέπω όλους αυτούς τους πολέμους ή τις κρίσεις, όπως αυτή της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι μόνο η Ουκρανία, παντού (υπάρχουν κρίσεις), στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Μερικές φορές τα βλέπω αυτά και σκέφτομαι ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να γίνει αυτός ο πλανήτης “Πλανήτης των σκύλων”», είπε απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι το πράγμα που τον κάνει ακόμη να γελά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προωθεί μια ειρηνευτική πρόταση 10 σημείων, είπε ότι τα σκυλιά του είναι αυτά που του προσφέρουν λίγες στιγμές χαλάρωσης και «είναι πάντα αστεία».

«Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους, πραγματικά», είπε ακόμη χαμογελώντας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε, επιπλέον, ότι η Ουκρανία έχει σχέδιο στον αγώνα της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αντεπίθεσή της αλλά και το γεγονός ότι οι ηγέτες των Δυτικών χωρών έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Μέση Ανατολή.

Δήλωσε δε αισιόδοξος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα επιτύχουν τους στόχους τους στο πεδίο της μάχης φέτος.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι δεν είναι σαφές τι θα σημάνει αυτό για την χώρα του.

Τόνισε ότι επαφίεται στους Αμερικανούς να επιλέξουν τον πρόεδρό τους, μολονότι οι Ουκρανοί ανησυχούν επειδή ορισμένες φωνές εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ζητούν να περιοριστεί η οικονομική στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

«Αν οι ΗΠΑ αλλάξουν στάση (…) στο Κογκρέσο ή τον Λευκό Οίκο, αν αλλάξουν την εξωτερική πολιτική (…) Θα πολεμήσουμε χωρίς εσάς, πρέπει να καταλάβετε τον λαό μας: η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία που έχουμε και κανείς δεν θα την χαρίσει, ακόμη και αν οι μεγάλοι ηγέτες προσπαθήσουν να μας πιέσουν», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement