Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Στην «καρδιά» της Γάζας επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός – Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής με δεκάδες θύματα

Πυκνοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και πάλι το βράδυ στην πόλη της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες από το Al Jazeera ότι χτυπήθηκε κατοικημένη περιοχή στην Σουτζάγια, στην ανατολική Γάζα, και γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, χωρίς ακόμη να επιβεβαιώνεται αυτή η είδηση.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στην καρδιά της πόλης, όπως σημείωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ. Είχαν προηγηθεί συνδυαστικά χτυπήματα από αέρα θάλασσα και χερσαία ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω από τη Χαμάς, ενώ πλέον επιχειρούν μέσα στην πόλη, πιο εντατικά, οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ.

Παράλληλα, κλιμακώνεται η ένταση και στο βόρειο μέτωπο καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες, προς το έδαφος του Ισραήλ.

Νέο διάγγελμα Νετανιάχου

Όπως είπε και ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό του διάγγελμα «έχουμε περικυκλώσει τη Γάζα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε ή να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός ή να δώσουμε καύσιμα, αν δεν υπάρχει απελευθέρωση των ομήρων».

Παράλληλα δίνει το στίγμα των κινήσεών του για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα αναλάβει την συνολική ευθύνη, για την ασφάλεια στο θύλακα, μετά το πέρας του πολέμου.

Δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για 3ημερη κατάπαυση του πυρός κάτι το οποίο δεν αποδέχεται ο Νετανιάχου, γιατί όπως λέει «δεν εμπιστεύεται τη Χαμάς».

Τραγικός ο απολογισμός του πολέμου

Μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί από τις Ισραηλινές επιθέσεις, περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4.237 παιδιά.  Για ακόμη μία φορά, χτυπήθηκε καταυλισμός αλλά και νοσοκομεία, όπου οι ισραηλινοί εκτιμούν ότι κρύβονται τρομοκράτες, ενώ η Χαμάς αρνείται την ύπαρξη των τούνελ κάτω από νοσοκομεία και κατηγορεί τον στρατό του Ισραήλ, πως στοχεύει τους αμάχους που φεύγουν προς το νότο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθημερινά 160 παιδιά σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σημειώνει πως το 60% των Κέντρων Υγείας ή νοσοκομείων στη Γάζα είτε έχουν καταστραφεί είτε έχουν πληγεί.

Άνοιξε ξανά το πέρασμα της Ράφα

Αρκετοί ξένοι υπήκοοι κατάφεραν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο 24ωρο, αφού άνοιξε για ακόμη μία φορά το πέρασμα της Ράφα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement