Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ανακοίνωσε η Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το νέο στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο Αυτοκράτωρ Αλέξανδρος 3οςέφερε εις πέρας μια επιτυχημένη δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Bulava, ο οποίος εκτοξεύτηκε από υποβρύχια θέση στη Λευκή Θάλασσα και χτύπησε ένα στόχο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής.

«Η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί το τελευταίο στάδιο δοκιμών πριν ληφθεί η απόφαση να ενταχθεί το σκάφος στη δύναμη του Ναυτικού» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Το υποβρύχιο Αυτοκράτωρ Αλέξανδρος 3ος είναι το έβδομο του ρωσικού προγράμματος πυρηνικών υποβρυχίων κλάσης 955 Borei και το τέταρτο της εκσυγχρονισμένης παραλλαγής Borei-A, διευκρινίζουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές. Τα υποβρύχια της κλάσης Borei μπορούν να φέρουν 16 πυραύλους Bulava – το πιο ακριβό όπλο που κατασκευάζει η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία –, βεληνεκούς περίπου 8.000 χλμ, ο οποίος μπορεί να φέρει μέχρι έξι πυρηνικές κεφαλές.

Φώτο Αρχείου (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται άλλα τρία υποβρύχια κλάσης Borei, ενώ σχεδιάζεται να ξεκινήσει στο μέλλον η κατασκευή δύο επιπλέον σκαφών του ίδιου τύπου.

Από τη στιγμή που βρέθηκε στο τιμόνι της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 1999 έχει θέσει σαν προτεραιότητα την ανασύνταξη και εκσυγχρονισμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, συμβατικών και πυρηνικών, μετά το χάος που προέκυψε στη χώρα λόγω της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της Μόσχας με τη Δύση σε επίπεδα των χειρότερων στιγμών του Ψυχρού Πολέμου. Την Κυριακή ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρυ Πεσκόφ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται «υπό του μηδενός», προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή οι ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να επανεκκινήσουν τις επαφές μεταξύ τους.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement